Kvinne siktet for drap, varslet politiet fra en annen adresse

(Dagbladet): En Oslo-kvinne er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble funnet død på Mortensrud i Oslo fredag formiddag. 

Det kommer fram på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo nå. 

- Det er en relasjon mellom de to, sier politiinspektøren uten å ønske å si noe mer om forholdet. 

Det var kvinnen selv som ringte og meldte om at mannen var død. Politiet betegner de to som «voksne» . 

- Hun fortalte politiet om hvor mannen skulle være. På stedet fant vi en død person. Med bakgrunn i opplysningene vi fikk og får i etterforskningen, og funn på stedet, forsto vi at vi står overfor en drapssak. Det var vedkommende som kontaktet politiet, som opplyste om adressen. 

- Personen som ringte om dødsfallet er en kvinne, og hun er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Hun er norsk. Hun ble pågrepet i Oslo, på en annen adresse enn der mannen ble funnet død. Hun har samarbeidet godt, sier Metlid. 

- Hvordan framsto kvinnen da hun ringte politiet om dødsfallet? 

- Hun var prega da politiet kom på stedet der hun var. Akkurat hvordan hun framsto da hun ringte inn vet jeg ikke, jeg har ikke hørt den samtalen. Men det er en alvorlig sak, og det forsto vi da hun tok kontakt, sier Metlid til Dagbladet etter pressekonferansen. 

Kvinnen skal avhøres i kveld. 

- Hun er preget av det hun har meldt om. Det er en vanskelig situasjon, men hun har vært samarbeidsvillig, sier Metlid. 

Politiet forteller at kvinnen meldte fra til politiet om dødsfallet fra en annen adresse. De vil foreløpig ikke vil si hvor kvinnen var da hun ringte. 

- Det er veldig tidlig, selv om det er bare timer siden politiet fikk beskjeden. Vi har ikke identifisert den døde i saken, og har heller ikke varslet familien. Vi ber om hensyn til det, sier Metlid. 

I 13-tida ble politiet varslet om den døde mannen. 

- Var det noen som ble vitne til det som skjedde? 

- Ikke den typen vitner, men vi snakker med personer rundt kvinnen. Vi vurderer etterhvert hvor aktuelt det blir å etterspørre andre vitner, sier Metlid til Dagbladet. 

I et par timer jobbet krimteknikere på stedet, før politiet varslet at de mener personen er drept, og at de ville holde pressekonferanse. 

Oslo-politiet fikk melding om dødsfallet i 13-tida. Ifølge NTB brukte politiet lang tid på å lokalisere den eksakte adressen i boligområdet, som ligger nord i østdelen av Bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

- Oslo-politiet ble varslet av Romerike politidistrikt og fant så en død person på adressen, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til Dagbladet tidligere i dag. 

Vet du noe? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

Friday, February 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments