- Kronprinsparet påfører seg et forklaringsproblem


(Dagbladet): Slottet har fortsatt ikke ønsket å kommentere kroinprinsparets ferie om bord luksus-yachten «Mia Elise» i sommer. De har verken ville besvare spørsmål om hvem de ferierte sammen med, eller hvem som betalte for luksusoppholdet.

Ferieturen er blitt svært omstridt etter at den ble avdekket av Se og Hør, på grunn av Slottets manglende åpenhet om hvem som betalte for yachten, som koster rundt to millioner kroner i uka å leie.

Men luksusbåten er også en skikkelig miljøbombe. Bare et par timers seilas om bord tilsvarer klimagassutslippet til en personbil i løpet av ett år, skriver Dagbladet i dag. 

- Prinsippsak

TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland  sier han i utgangspunktet har jeg forståelse for at kongefamiliens medlemmer ønsker å verne om sitt privatliv.

- Jeg synes imidlertid at det i dette tilfellet burde ha vært langt bedre om Slottet svarte på hvem som hadde invitert kronprinsfamilien, og eventuelt hadde tatt regningen. Det ser jeg skjer når for eksempel britenes prins Charles og hans Camilla er på cruise i varmere strøk. Da blir det alltid gjort kjent hvem som er deres vertskap, sier Totland til Dagbladet.

– Jeg har flere ganger tidligere sagt at jeg synes Slottet generelt og kronprinsparet spesielt i høy grad er med på å påføre seg et forklaringsproblem og at deres manglende vilje til å kommentere denne typen saker bare fører til ytterligere spekulasjoner, fortsetter han.

- Rett til privatliv

Kongehuseksperten sier han tror avgjørelsen om å ikke kommentere ferieturen først og fremst er en prinsippsak for Slottet, og at de av prinsipp setter en grense ved de kongeliges privatliv.

- Men det er alltid en fare for at deres taushet tolkes som dårlig samvittighet. Og det ser vi skjer også denne gang, sier han.

Den svenske hoffeksperten Johan T. Lindwall tror kronprinsparet hemmeligholder detaljene rundt ferien med «Mia Elise» fordi de ønsker å ha en privat sfære.

- Jeg synes de også har rett til et privatliv. De trenger ikke å forklare absolutt alt for offentligheten til enhver tid, sier Lindwall til Dagbladet.

Han legger til at han ikke kjenner saken så godt, og derfor ikke ønsker å kommentere den ytterligere.

Friday, August 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments