Kritiserte kommunen for å kjøpe lysekrone og utsmykning til en halv million. Da rant begeret over


(Dagbladet): Det har blitt mye oppstyr i Hurdal kommune etter at det ble kjent at de skal bruke over en halv million kroner på en spesialdesignet lysekrone – med tilhørende utsmykning – til Rådhuset.

- Dette synes vi er en helt feil prioritering. De kutter ned på eldreomsorgen i bygda, og da blir det galskap å kjøpe inn en lysekrone og glasspynt til over 500 000 kroner, sier toppkandidat Ove-Henning Morthen på bygdelista Glad i Hurdal til Dagbladet.

- Hurdal er en liten økonomi. Hadde dette vært i Oslo, hadde det kanskje ikke fått så store konsekvenser for økonomien, men her i Hurdal merker vi det godt, legger han til.

- Det er rett og slett unødvendig. Jeg hadde stemt imot hvis jeg hadde vist hvor høy denne kostnaden var, sier Thomas Sørlien (H), representant i kommunestyret og formannskapet.

Han påpeker at pengene i stedet kunne vært brukt til omsorgsboliger eller investeringer i bedre utstyr innen eldreomsorgen.

Ut mot netthets

Bygdelistas politikere har kritisert pengebruken i sterke ordelag i lokalavisa Eidsvoll Ullensaker Blad.

Nå mener de at politikerne i kommunestyret forsøker å kneble dem, etter at ordfører Runar Bålsrud (V) og fire andre ordførerkandidater rykket inn et leserinnlegg i Eidsvoll Ullensaker Blad i kjølvannet av saken. Her advarer de mot hetsing og skittkasting i sosiale medier.

- Offentlige personer må tåle en god del kritikk før det blir betegnet som netthets. Grensen er mye høyere for offentlige personer enn privatpersoner, sier Morthen.

- Vi i Glad i Hurdal har fått føle at vi ikke er velkommen i politikken i Hurdal.

Morthen får støtte av partifelle Jonny Lundby.

- Dette er en meget merkelig uttalelse i ei avis, som verken er myntet på den ene eller den andre. Det er vel et forsøk på å forsvare seg selv og kue resten til taushet. De må i hvert fall adressere hva dette gjelder før de begynner å gå ut, sier han.

- Ingen opposisjon

Ordfører Runar Bålsrud sier at leserinnlegget ikke er direkte relatert til den omdiskuterte lysekrone-saken, men medgir at det var denne som fikk begeret til å flyte over.

- Det er helt greit at folk er kritiske, men vi må kunne forvente en viss respekt. De siste månedene føler vi det har tatt av litt i forhold til hva slags uttrykk folk bruker i sosiale medier. Dette ønsket vi å rette søkelyset mott inn i valgkampen, sier han.

- Etter hvert blir det færre og færre som faktisk orker stå på liste. Da begynner det å nærme seg farlig for demokratiet, legger Bålsrud til.

Dagbladet påpeker at Glad i Hurdal mener leserinnlegget er myntet på dem og deres kritikk av saken.

- Kritikken er til alle dem som etter vår mening går over grensen for hva vi som lokalpolitikere synes er greit av skittkasting og uthenging, og dette har eskalert den siste tida. Derfor ønsket vi å si ifra, sier Bålsrud.

Bygdelista Glad i Hurdal ble opprettet rundt påsketider, fordi de mener det ikke finnes noen reell opposisjon i kommunene, og at alle de fem partiene som sitter i kommunestyret står for den samme politikken.

- Nå er det på tide at politikerne og ledelsen i administrasjonen i Hurdal får et korrektiv. Vi i Glad i Hurdal vil gjerne være det korrektivet, og fortelle folk i Hurdal om de vedtak og beslutninger som tas, og hvilke konsekvenser det kan få for bygda vår, sier Morthen.

- Ført bak lyset

Rådhuset skal pusses opp for over tre millioner kroner, men flere av kommunens politikere har reagert på manglende informasjon om den totale prislappen på lys og utsmykking, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

I forrige uke ble derfor formannskapet innkalt til et ekstraordinært møte.

- Allerede i mai var kontrakten kjent på lyset og burde vært forelagt oss politikere. Jeg føler den er blitt holdt tilbake, men vet ikke hvorfor, sa den uavhengige politikeren Anita Markham på møtet, ifølge lokalavisa.

Hun ønsker ikke å utdype sine kommentarer overfor Dagbladet. Ordfører Runar Bålsrud (V) mener også at informasjonsflyten var for dårlig, men synes saken om lysekrona har blitt blåst opp.

- Jeg tror alle politikerne gjerne skulle sett at vi hadde fått litt bedre informasjon på forhånd. Nå har vi fått en orientering av rådmannen, og er ferdige med saken, sier ordføreren til Dagbladet.

- Vågalt

Han påpeker at det vil bli søkt om tilskudd for å dekke noen av kostnadene, men dette gjør ikke Ove-Henning Morthen mildere stemt.

- De vet jo ikke om de vil få noe penger, eller hvor mye dette eventuelt blir, sier Morthen.

- Det er litt vågalt å satse på støtte før vi har fått det. Jeg har ikke noe imot å kjøpe kunst hvis vi får støtte til det, men jeg synes det er ille å bruke skattebetalernes penger til det, sier kommunestyremedlem Thomas Sørlien.

Tuesday, August 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments