Krigsskip reddet 1000 flyktninger


(Dagbladet): Høysesongen for å sende flyktninger fra den libyske kysten og i retning Europa, over Middelhavet, er tydelig i gang for fullt. I går ble nesten 3500 mennesker reddet av ulike internasjonale båter som deltar i den europeiske Triton-aksjonen, melder Sky News.

Ett enkelt skip, det britiske krigsskipet HMS Bulwark,  reddet ombord så mange som tusen flyktninger i den pågående redningsaksjonen, skriver Daily Mail. Dette er ny rekord. Forrige redningsrekord til en båt var på 747 mennesker i forrige måned.

Barn og gravide

Krigsskipet patruljerte i området sammen med italienske, irske og tyske skip. Britene fikk etterretningsinformasjon om at et stort antall mennesker var i havsnød utenfor den libyske kysten, og hjalp båter, hvorav fire av dem var gummibåter.

Både barn og gravide kvinner var blant personene som ble reddet, og enkelte av passasjerene hadde behov for medisinsk assistanse, ifølge Sky News.

HMS Bulwark ble sendt til Middelhavet etter at over 800 mennesker druknet da en båt gikk under i april måned.

Vet at kan dø

Hittil i år antas det at minst 1600 mennesker har druknet. Tallet er antagelig høyere, siden mange av båtene er falleferdige farkoster som aldri skulle ha vært fylt opp med så mange mennesker som menneskesmuglerne plasserer tett i tett.

Til tross for at mange av flyktningene vet at de risikerer å dø på båtturen over Middelhavet, drar de avgårde likevel, viser en fersk rapport. Og tallet på mennesker som blir med på de risikable og overfylte båtene synes å stige fra måned til måned.

Italienske myndigheter antar at minst 200 000 mennesker, migranter og flyktninger, vil ankomme kysten deres i fjor, mot 170 000 i fjor.

- Vi har samvittighet

Ifølge kapteinen på det britiske marinefartøyet HMS Bulwark, venter så mange som en halv millioner mennesker i Libya, med håp om å ankomme Europa over Middelhavet.

- HMS Bulwark, vår marines flaggskip, er i Middelhavet fordi vi ønsker å redde liv. Storbritannia er et land med samvittighet, og som ikke snur seg. Men vi må også gjøre mer for å unngå at så mange drar fra landene sine i utgangspunktet, sier britenes statsminister David Cameron.

Han etterlyser flere tiltak for å unngå at så mange mennesker migrerer. Spesielt fra de afrikanske landene.

Les også:

• Menneskesmuglere lurer båtflyktninger med lekre lystbåter på Facebook.
Redd Barna: – 2500 barn vil dø i Middelhavet

Sunday, June 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments