KrF-fylkesledere reagerer på Sandberg-skjorta: Det sier litt om holdningene han har til folk i en alvorlig livssituasjon


(Dagbladet): Under Frp-landsmøtets siste dag søndag, stilte regjeringspartiets nestleder Per Sandberg i ei maritim T-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure».

Det skjer etter en rekke flyktningetragedier i Middelhavet de siste ukene, og samtidig som Frp sa nei til å ta imot 10 000 syriske flyktninger. Det har fått flere til å reagere, og nå har to av KrFs fylkesledere tatt bladet fra munn om hva de synes om T-skjortevalget.

- Det sier jo litt om holdningene han har til folk i en alvorlig livssituasjon, sier KrFs fylkesleder i Østfold, Olav Moe, til Dagbladet.

- Hvis nestlederen i Høyre hadde gjort det samme, hadde det nok blitt ramaskrik. Men det ville trolig heller aldri skjedd, sier Moe.

- Kunne ringt en bjelle

Overfor Dagens Næringsliv bedyret Per Sandberg at det var ei tilfeldig T-skjorte som lå fremst i klesskapet.

Morten Halling, KrFs fylkesleder i Østfold, mener imidlertid Sandberg burde tenkt seg om.

- Det kunne jo virke litt uærbødig. Han sier vel bare at han tok den t-skjorta som var fremst i skapet, uten tenke mer på det, men han kunne godt tenkt seg om og sett hva som sto på T-skjorta når denne saken med flyktninger over Middelhavet er såpass sentral, sier Halling til Dagbladet.

- Det kunne ringt en bjelle hos ham også, som det tydeligvis har gjort hos mange andre.

Både retorikkekspertene Kjell Terje Ringdal og Kjell Berge reagerte voldsomt på Sandbergs T-skjorte-valg i Dagbladet i går.

- Kritikken er ute av proporsjoner

Kommentator og politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil Alstadheim, var den første som skrev om Sandbergs T-skjorte i en kommentar om Frp-landsmøtets resolusjon om å ikke ta imot noen syriske flyktninger.

I ettermiddag var Alstadheim i studioene til TV 2 Nyhetskanalen, og snakket om Sandbergs T-skjorte.

- Jeg så det under landsmøtets siste dag, og synes T-skjorte var en underlig kontrast når det var en debatt om flyktningkrisen i Syria og Middelhavet. Jeg brukte det i kommentaren jeg skrev til mandag, sa Alstadheim til TV 2.

Han mener imidlertid kritikken mot Sandberg i etterkant har vært for krass.

- Den kritikken Per Sandberg har fått etterpå er ute av alle proporsjoner. Det å tro at Sandberg tok på den T-skjorta for å komme med et budskap i flyktningdebatten, er det ikke noe grunnlag for.  Det hadde vært usmaklig om han hadde brukt dette budskapet, og han gjorde ikke noe ut av det. Per Sanberg er ikke en mann som pakker inn budskapene sine, sier Alstadheim.

- Ufyselig og smålig

Sandberg gikk selv ut på Facebook i går kveld, og langet ut mot kritikken.

«Professorer og retorikkeksperter mener en T-trøye kan velte Regjeringen. Slik går det når ekspertene “bruker vettet”. De aner ingenting om hva de snakker om, lager sine egne illusjoner om hva andre måte mene. Jeg har tre helt like T-trøyen (sic!), kjøpt i Florida for 18 mnd siden, og den hvite ble i kofferten.» skriver Sandberg om at han var antrukket i akkurat denne T-skjorta.

«Ingen, absolutt ingen kommenterte T-trøyen på Landsmøtet, ikke følte Siv eller andre i ledelsen ubehag heller, hundrevis av mennesker, delegater, journalister. Titalls intervju, flere innlegg fra talerstolen, absolutt ingen kommentar, fra noen.»

«Ikke før en eller annen venstrevridde forlagsdirektør og en og annen SVer hadde brukt søkemotor og forstørrelsesglass for kunne lage en ufyselig, smålig kobling til tragedien i Middelhavet. En tanke som aldri var i mine tanker.» skriver Per Sanderg.

Tuesday, May 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments