Kommunal sjef mistenkt for Harley-korrupsjon

(Dagbladet): En sentral leder i en kommune på Romerike ble i dag morges pågrepet utenfor sitt eget hjem i en planlagt politiaksjon.

Lederen skal være siktet for grov korrupsjon. Den tidligere ustraffede mannen har ifølge offentlige registre jobbet i kommunen i hele karrieren. I mange år har han hatt anvisningsmyndighet for millionbudsjetter og kontrakter med eksterne selskaper, blant annet knyttet vann- og avløpsmidler og veiutbedring.

Konsulent siktet

I politiaksjonen ble også en velstående bedriftsleder i 50-åra fra distriktet pågrepet.

Mannen skal ha vært konsulent på prosjekter innenfor kommunelederens ansvarsområde. Ifølge et rundt fem år gammelt møtereferat fra kommunen har bedriftslederen blant annet vært registrert som leverandør av mindre maskinentrepenør-oppdrag.

Korrupsjonsmistanken skal knytte seg til en periode på flere år, men det er først etter pågripelsene politiet kan starte full granskning av detaljene i de siktedes eventuelle økonomiske bindinger.

Begge de to pågrepne er motorsykkelentusiaster, og etter det Dagbladet får opplyst undersøker politiet blant annet om bedriftslederen har overdratt kjøretøy, mc-deler eller lignende verdier til kommunelederen i perioden som er relevant.

Kommunelederen, som ut fra Dagbladets undersøkelser verken har betalingsanmerkninger eller låneheftelser, er i dag registrert som eier av fire Harley Davidson og en eldre personbil.

Suspendert

Rådmannen i den aktuelle kommunen bekreftet i går at det var kommunen selv som først fattet mistanke til lederen. Etter det Dagbladet erfarerer har pågripelsene vært planlagt i over en uke.

- Vedkommende ble suspendert i forrige uke på grunn av uregelmessigheter som ble avdekket gjennom kommunens internkontroll. Jeg kan si at denne personen er en mellomleder i kommunen. Den andre pågrepne er ikke ansatt i kommunen, sier rådmannen til Dagbladet.

Rådmannen ønsker ikke å si noe om alvorlighetsgraden i saken.

- Men etter som vi suspenderte ham, er det en alvorlig sak, sier han.

Han forteller at kommunen har jobbet med saken over en viss periode etter internkontrollen.

- Ja, vi ble kjent med det som syntes ureglementert i interkontrollen, før vi jobbet videre med det.

- Burde kommunen oppdaget dette før?

- Jeg er fornøyd med at vi fant dette gjennom vår internkontroll. Vi har også lover og regler å følge, så vi kan ikke suspendere noen på ren mistanke, sier rådmannen.

Kan bli fengslet

Politiet utelukker ikke ytterligere pågripelser.

- Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført en større aksjon i morgentimene onsdag. To personer er pågrepet, og det er foretatt ransaking i forbindelse med aksjonen, sa politiadvokat Mathias Emil Hager ved økonomiavsnittet i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad tidligere i dag.

De to siktede var i ettermiddag i ferd med å få oppnevnt forsvarere. Det har ikke lyktes Dagbladet å få avklart hvordan mennene stiller seg til korrupsjonssiktelsen.

Mennene blir trolig framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Wednesday, February 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments