- Kom dere ut, det brenner

SOLBERGELVA (Dagbladet): Marianne Teien (36) er tilbake på åstedet der en nabo og to kvinner hun kjenner mistet livet i brannen i åttemannsboligen i Gamle riksvei 153 søndag kveld.

Hun har ikke sovet et sekund i natt etter at hun og mannen måtte komme seg ut av deres leilighet ved 17.45-tiden i går.

De har bodd på hotell i Drammen, i likhet med flere av naboene som er blitt hjemløse. Det var et trist syn som møtte henne da hun fikk slippe inn i egen leilighet for å hente klær og livsnødvendige medisiner.

- Medisinene var der, men det er ikke et klesplagg som er brukelig på grunn av vann og røyk. Det står minst fem centimeter vann på golvet, og her kan det ikke bo noen på lang tid, sier hun til Dagbladet.

Leiligheten der brannen startet og tre mennesker mistet livet, ligger øverst i den ene enden. Det er fire leiligheter i to etasjer hver seg. Marianne Teien og mannen bor i første etasje med en rekke mellom seg og brannleiligheten.

- Vi satt og så på tv da det plutselig dundret på døra. Vi skjønte ikke hva det kunne være. Da vi åpnet, sto en 17 år gammel gutt fra naboleiligheten i andre etasje.  – Dere må ut, det brenner, ropte han, og da så vi allerede at hele gårdsplassen var tett av røyk, sier Marianne Teien.

Hun kjenner godt mannen som bodde i leiligheten der brannen startet.

- Vi har et veldig godt naboskap her. Han har bodd her lenger enn oss, og nyttårsaften ringte han for å ønske godt nyttår. Det er veldig trist. Jeg vet også godt hvem de to omkomne kvinnene er. En av dem hadde vært på besøk noen dager i nyttårshelgen, sier Marianne Teien til Dagbladet.

Hun og mannen har ekstra brannvarsling i sin leilighet, og den slo ut etter at naboen hadde dundret på døra.

Monday, January 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments