- Kapteinen forsøkte å slå seg inn i cockpit med øks


(Dagbladet): Etterforskerne mener at andrepiloten Andreas Lubitz (28) styrtet Germanwingsflyet med vilje etter å ha stengt kapteinen ute fra cockpit.

Lydopptaket fra cockpit tydet på at kapteinen gjentatte ganger banket på døren for å slippe inn i cockpit igjen.

Ifølge den tyske avisa Bild brukte han også øks i forsøket på å slå seg gjennom den pansrede døren.

Opplysningen er ikke bekreftet, men en talsmann for Germanwings bekrefter overfor AFP at det var en øks om bord som del av sikkerhetsutstyret.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor 28-åringen styrte flyet ned mot de franske alpene, og tok livet av 149 passasjerer. I natt sa tysk politi at de har gjort en «viktig» oppdagelse i leiligheten til Andreas Lubitz.

Flere gjenstander

Politiet skal ha tatt med seg flere gjenstander fra leiligheten for å undersøke dem nærmere, men akkurat hva det er, vil ikke politiet gå nærmere inn på.

Det eneste de vil si om gjenstanden som kan kaste lys over Lubitz’ handlinger, er at det ikke er et selvmordsbrev.

Bilder fra utenfor et annet hus andrepiloten skal ha disponert sammen med sine foreldre utenfor Bonn i Tyskland, viser at politiet bærer med seg flere blå søppelsekker ut av også dette huset.

Den tyske avisa Bild Zeitung kommer i dag med nye, oppsiktsvekkende opplysninger om de psykologiske problemene som skal ha ført til at Andreas Lubitz måtte avbryte pilotutdaningen for seks år siden.

Jevnlige undersøkelser

Hovedpoengene er gjengitt hos The Guardian, som skriver at Lufthansas flyskole i Phoenix klassifiserte Lubitz som «ikke egnet til å fly» etter at han i 2009 ble diagnostisert med en «alvorlig depressiv episode».

Han skal ha fått psykiatrisk behandling i ett og et halvt år som følge av episoden. Han skal også ha måttet gjennomgå en «spesiell og jevnlig medisinsk undersøkelse», samt fått kodingen «SIC» på sin flylisens.

Etter det Dagbladet forstår er dette en Second in Command-rating, som betyr at Lubitz kun var kvalifisert som andrepilot.

Friday, March 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments