Kalief Browder ble fengslet som 16-åring og satt inne i tre år uten dom. I helgen tok han sitt eget liv


(Dagbladet): Kalief Browder ble sendt til New-York-fengselet Rikers Island da han var 16 år gammel, etter at han angivelig stjal en ryggsekk.

Saken hans ble aldri stilt for retten, og han ble aldri dømt. Han nektet for å ha gjort noe ulovlig. Likevel sonet han tre år i fengsel. I 23 timer hvert døgn, satt han alene på cella si. Hver dag. I to år satt han på isolat.

Lørdag begikk 22-åringen selvmord hjemme i foreldrenes leilighet, skriver New York Times.

- Gjenskapte fengselstilværelsen

Avisa siteter journalist Jennifer Gonnerman, som har fulgt Browders sak for The New Yorker, på at selvmordet tilsynelatende er et resultat av at gutten aldri klarte å komme seg, etter åra han satt alene på en celle, uten å være dømt for noe lovbrudd.

Hun snakket ofte med ham, og møtte ham flere ganger.

- Da han slapp ut, gjenskapte han omtrent tilværelsen slik han hadde det i fengsel, sier Gonnerman.

Hun sier den tidligere udømte, unge fangen låst seg inne på soverommet sitt i lange perioder av gangen da han slapp ut.

- Ville vise

Gutten skal ha forsøkt å begå selvmord flere ganger mens han satt inne. Da Gonnerman snakket med ham om å skrive historien hans, skal Browder ha insistert på å fullføre skolen før han «sto fram».

- Han ville vise at han hadde oppnådd noe før han entret rampelyset, sier hun ifølge New York Times.

Da de to snakket sammen, fortalte Browder at han ble banket opp i fengselet. Journalisten Gonnerman skriver at hun ikke forsto hvor alvorlig det var, før hun så en overvåkingsvideo av at ble slått i bakken av en offiser før han ble banket opp av andre innsatte.

Browders mentale helse skal ha forverret seg med tida han satt i fengsel. I de to åra han var ute før han skal ha begått selvmord i helga, beskrives en gutt som ble mer og mer paranoid.

- Ingen grunn

Den unge mannen skal ha vært redd han ble forfulgt eller at han skulle bli banket opp om han tok t-banen.

- Det er ingen grunn til at han skulle måtte gå gjennom dette, sier New York-ordfører Bill de Blasio i en uttalelse etter dødsfallet.

- Hans tragiske død er en påminner om at vi må fortsette å jobbe, hver dag, for å tilrettelegge for den mentale helsehjelpen så mange newyorkere behøver.

Tuesday, June 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments