- Jordan vil hevne IS-drap på pilot: Kvinnelig jihadist blir henrettet i morgen

(Dagbladet): Jordanske myndigheter planlegger nå å henrette fem terrormistenkte personer, etter at IS skal ha brent den jordanske jagerflyveren Moaz al-Kassasbeh (26) levende og publisert drapet i en video.

Det skriver Sky News Arabia.

Jordanske myndigheter hadde sagt seg villig til å overlevere en kvinnelig jihadist mot at piloten ble frigitt. Hun var fengslet etter å ha deltatt i et massedrap i 2005. 57 mennesker ble drept.

Ifølge NTB vil kvinnen bli henrettet allerede i morgen.

- ISIS-fanger vil bli drept

Overleveringen skjedde imidlertid aldri, og nå har terroristene publisert en video som angivelig viser den 26 år gamle piloten idet han blir brent levende.

I en oransj heldress kan piloten ses inne i et svart, stort bur. En antatt terrorist ikledd kamuflasjeklær og med maske for ansiktet, bruker en fakkel til å tenne på en stripe med brennbar væske fram til buret der piloten er innestengt. Rundt ham oppstår et hav av flammer.

Jordan vil nå hevne angrepet, ifølge kanalen.

Myndighetene i landet advarte mot et slikt hevnangrep allerede forrige uke, skulle IS drepe piloten.

«Jeg har troverdige kilder i kontakt med jordanske myndigheter, som sier at en beskjed er gitt til ISIS:

«Om de dreper piloten, vil Sajida (al-Rishawi, ISsåkalte fengslede søster, red.journ.) og andre ISIS-fanger bli drept så snart som mulig», sa journalisten Elijah Magnier i avisa Al Rai i Kuwait, ifølge Daily Mail.

Obama om videoen

Kvinnen som omtales ved navn, var med på et blodbad der 57 personer ble drept i et terrorangrep i 2005. Nå omtales hun av IS som en «fengslet søster»

USAs president Barack Obama holdt kort tid etter videoen ble frigitt, en pressekonferanse i Det hvite hus.

- Jeg kjenner ikke til om den er ekte, men skulle den være ekte, er det nok en bekreftelse på ondskapen og barbarismen hos denne organisasjonen, sier Obama, ifølge Sky News.

– Vår globale koalisjon vil trolig fordoble innsatsen for å sørge for at IS blir svekket og beseieret.

- Dette viser også hvilken råtten idelogi de representerer. Det eneste IS er interessert i er død og ødeleggelse, sier han.

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, February 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments