Jordan henrettet to terrorister som hevn mot IS

(Dagbladet): Jordan henrettet natt til onsdag den dødsdømte irakiske kvinnen Sajida al-Rishawi, som Den islamske staten (IS) krevde løslatt i bytte mot en jordansk jagerflyger, opplyser sikkerhetskilder.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Jordan henrettet to terrorister: Sajida al-Rishawi og Ziad al-Karbouli.

Talsmann for myndighetene i Jordan, Mohammed al-Momani, bekrefter nå at de to fangene ble henrettet tidlig onsdag. Begge de to ble ifølge sikkerhetskilder henrettet ved hengning.

Henrettelsen av terroristene skjer under ett døgn etter at IS publiserte en video som angivelig viser at piloten Moaz al-Kasasbeh fra Jordan ble brent levende.

Terrorangrep

Sajida al-Rishawi er mest kjent for å være selvmordsbomberen som «mislykkes» i terrorangrepet på Radisson SAS-hotellet i den jordanske hovedstaden Amman i 2005. 57 mennesker ble drept og over 100 skadd.

Sammen med ektemannen ankom hun Jordan 5. november 2005 – men bare én av dem klarte å sprenge seg selv i terroraksjonen som al-Qaida tok på seg ansvaret for.

Hun er søster til den avdøde al-Qaida-lederen Abu Musab al-Zarqawi.

Den andre personen som ble henrettet i natt, Ziad al-Karbouli, skal ha vært en del av al-Qaida. Han var dømt til døden for å ha drept en jordaner i 2008, ifølge NTB.

Hevn

Opprørsgruppen Den islamske staten (IS) krevde tidligere i år den irakiske kvinnen utlevert i bytte mot den jordanske jagerflygeren Muath al-Kasaesbeh. Han ble tatt til fange av IS etter at flyet hans styrtet under et bombetokt i Syria i desember.

Jordan gikk med på kravet om fangeutveksling, men krevde beviser for at Kasaesbeh var i live før de løslot Rishawi.

Bevisene fikk de aldri.

- Hevnen vil bli like stor som katastrofen som har rammet Jordan, sa en talsmann for hæren i landet, oberst Mamdou al Ameri, til jordansk fjernsyn tirsdag kveld.

Wednesday, February 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments