Jonas redder Jens fra stortingsgrillen


NATOs generalsekretær sto i fare for å måtte svare for manglende beredskap i sitt eget land. Så kom Ap-leder Jonas Gahr Støre på en løsning som gjør at Jens Stoltenberg kan slippe å stille, skriver Dagens Næringsliv i sin nettutgave.

Ville grille Erna

Etter at Ap gjorde det klart at de ville stille statsminister Erna Solberg (H) spørsmål om «sikkerhets- og beredskapselementet» ved Statsministerens kontor (SMK), var Høyre og Frp klare til å innkalle tidligere statsminister Jens Stoltenberg til høringen førstkommende lørdag.

Bakgrunnen for høringen er den kritiske rapporten fra Riksrevisjonen om Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap.

Fredag bekreftet Erna Solberg at hun ville komme selv fordi noe annet ville bryte med konstitusjonell praksis. Til slutt ba hun om å få bekreftet at komiteen mener «det er ønskelig at jeg møter for å svare på spørsmål tilknyttet riksrevisjonens undersøkelse.»

Ikke spill

- Jeg sverger ved Trygve Bratteli på at jeg ikke har noen ambisjon om å lage unødvendig politikk ut av dette, sa Martin Kolberg til DN lørdag.

Høyres Erik Skutle ba Kolberg la være å trekke Erna Solberg inn i saken, ettersom «sikkerhetselementet» ved SMK ikke er en del av Riksrevisjonens rapport.

Men Kolberg sto på sitt. Nå kommer Jonas Gahr Støre opp med løsningen, skriver DN: Ikke invitere Erna Solberg, men få svar gjennom skriftlige spørsmål.

Tar det skriftlig

- Vi har ikke så veldig mange spørsmål igjen, og om vi stiller det over bordet eller i brevs form, det overlater jeg til komiteen, sier Støre til avisa.

Og komiteen skal etter planen møtes klokken 14 i dag for å avgjøre saken. Martin Kolberg ville overfor DN ikke bekrefte at skriftlige spørsmål istedenfor personlig oppmøte blir lagt frem som løsning. Men etter DN kjenner til, blir det resultatet av floken.  

Tuesday, June 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments