- Jeg vet ikke hvordan amfetaminen havnet i lomma mi, jeg var veldig full

BERGEN (Dagbladet): Den Spellemann-belønte musikeren John Olav Nilsen (32) står i dag tiltalt i Bergen tingrett for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika.

Ifølge tiltalen slo og sparket han en mann i slutten av 20-årene inne på en Deli De Luca-kiosk i Bergen høsten 2013. Ugjerningen skal ha blitt begått sammen med en annen mann (23), som også står tiltalt for de samme forholdene.

Nilsen erkjente ikke straffskyld, og forklarte i retten i dag at fornærmede sa noe provoserende til ham og dyttet ham. Etterpå oppstod det et basketak, hvor Nilsen forklarer at kompisen hans, den medtiltalte, holdt fornærmede nede fordi han var rabiat.

-  Jeg ser så kameraten min og fornærmede på gulvet. Kameraten min satt oppå ham, men fornærmede kneet ham mange ganger i ryggen. På et tidspunkt går jeg mellom og prøver å holde ham nede. Så er det fram og tilbake og surr og kaos, og jeg blir sparket to ganger i ansiktet, forklarte Nilsen i retten, og påpekte at han begynte å blø av sparkene og at jakken hans ble ødelagt.

Musikeren forklarer videre at han ikke husker handlingsforløpet i detalj fordi han var full.

John Olav Nilsen og kompisen også tiltalt for å ha stjålet den fornærmedes mobiltelefon og lommebok, og for bruk og besittelse av narkotika.

I den prisbelønte artistens tilfelle er det snakk om besittelse av 0,5 gram brutto amfetamin og bruk av ikke spesifisert narkotika. 

Nilsen erkjenner heller ikke straffskyld for denne delen av tiltalen.

Musikeren forklarer at han hadde sine egne ting i to åpne jakkelommer, og at han mistet flere av sine egne eiendeler, som nøkler og mobil, på gulvet under basketaket.

- Jeg må ha tatt opp hans ting som en refleks da jeg samlet sammen mine egne ting som lå strødd utover, forklarte Nilsen.

Han nekter også for å både ha brukt narkotika og sier at han ikke vet hvordan det halve grammet amfetamin havnet i lommen hans.

- Jeg vet ikke hvordan det havnet der, vi var begge veldig fulle, forklarte John Olav Nilsen.

Dommeren lurte på om Nilsen aksepterte samfunnsstraff om det ble en dom mot han. Det kunne han bekrefte. 

Thursday, February 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments