- Jeg tør ikke møte på skolen, jeg er redd for å få slått ut tennene

(Dagbladet): Oslo-læreren fikk imidlertid flere klager og har vært sykemeldt fra jobben siden oktober 2014.

- Jeg er ikke presset ut av jobben, jeg har fortsatt en lærerstilling i Oslo kommune. Jeg tør ikke møte på skolen, jeg er redd for å få slått ut tennene. Ingen går åpent inn i en situasjon hvor de risikerer å bli slått ned, sier Pegida-talsmann- og initiativtaker Max Hermansen til Dagbladet.

Han sier de vil fortsette sine marsjer, også til neste uke, selv om langt færre Pegida-demonstranter enn planlagt dukket opp under mandagens demonstrasjon i Oslo. Mens inititaivtakeren håpet på 400- og ville blitt fornøyd med 250 deltakere, var det bare mellom 70 til 80 stykker som møtte opp.

- Jeg er ikke redd for livet mitt, sier Hermansen til Dagbladet. 

- De prøver å ødelegge for vår ytringsfrihet, sier han om de mange motdemonstrantene som i dag møtte opp for å protestere mot Pegida. 

Han hevder også han fikk en trussel på telefonen i forgårs fra en person som sa han representerte al-Qaida. Forrige mandag demonstrerte rundt 190 personer sammen med den norske Pegida-bevegelsen.

Ampert på stedet

En halvtime før Pegida hadde planlagt å starte marsjen sin startet Blitz, Motmakt, Rødt, Antirasistisk senter, Bright future asosiasion, Palestinsk kvinneforening sin motdemonstrasjon fra Youngstorget til Stortinget, mens Nye SOS Rasisme gikk fra Nationaltheatret til Borggården. 

Politiet truet med pågripelser da en gruppe på 20-25 motdemonstranter, delvis fra Blitz-miljøet, prøvde å komme seg inn til Pegida-demonstrantene i Borggården. De kom seg først til Rådhusplassen og begynte å rope slagord like ved der Pegida-demonstrantene hadde sagt sin sluttappell.

- Ingen rasister i våre gater!, ropte motdemonstrantene. De ble advart om at de ville bli pågrepet hvis de ikke fjernet seg.

Kastet snøballer

Flere av motdemonstrantene kastet også snøballer på baksiden av Rådhuset. Det ble imidlertid møtt med latter fra Pegida.

- Stå der og le av deres egen intoleranse, freste en motdemonstrant mot Pegida, før ropene fortsetter: «Ingen rasister i våre gater!»

- Det kom noen snøballer, men ingen ble skadd. Vi har bortvist noen som var litt utagerende på et tidligere stadium, men ingen er anholdt, sier innsatsleder Thor Langli til Dagbladet.

Det har nå roet seg ned på stedet og demonstranter fra begge sider har begynt å forlate stedet.

Avlyste i Dresden

I Dresden hvor den første Pegida-demonstrasjonen ble arrangert høsten 2014, og som har arrangert demonstrasjoner hver mandag siden, ble kveldens demonstrasjon stanset av en terrortrussel.  

- Vi kan ikke gi slipp på ytrings- og organisasjonsfriheten, sa Pegidas talskvinne, Kathrin Oertel, under en pressekonferanse mandag.

Søndag la tysk politi ned forbud mot offentlige ansamlinger utendørs i den østtyske byen Dresden, etter terrortrusselen. Trusselen gikk ut på at attentatmenn planla å blande seg med demonstrantene for å skyte en av lederne bak marsjen.

- Det at vi avlyser marsjen, betyr ikke at vi vil la oss bringe til taushet, sa Oertel.

Monday, January 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments