- Jeg er litt paff

FALUN/OSLO (Dagbladet): Etter å ha ligget beskjedent til i feltet i omtrent 49 kilometer, dukket Petter Northug opp og spurtet konkurrentene i senk på oppløpet.

Med det tok han sitt fjerde gull i dette VM, sitt andre individuelle. Med det kan 29-åringen kalle seg årets VM-konge. Det er Northugs beste VM noensinne.

Lukas Bauer satte opp farten på vei inn på stadion. Det var bare russiske Vylegzjanin, Johan Olsson og Dario Cologna som klarte å henge med. Men Martin Johnsrud Sundby klarte å tette luka i den første bakken, og Northug var på skuddhold.

Paff

Dette gullet skulle Petter Northug ha. Maxim Vylegzjanin (andreplass) og Johan Olsson (tredjeplass) hadde ikke sjans.

- Femmila er det man setter høyest. Det er godt å lykkes, sa en rørt Northug til NRK.

Northug forteller at femmila henger høyest av det han har gjort i dette mesterskapet.

- Det var ikke noe føre som passet meg i dag, men ejg hadde en veldig god dag og følte meg lett i stigningene. Da føles det helt fantastisk når man er i mål. Det har vært et viktig mesterskap for meg, jeg har trent fokusert mot disse dagene i Falun. Jeg har gjort en solid jobb for å kunne tåle ei femmil, og det føles vanvittig bra å ha gullet nå, sier Northug.

- Jeg er litt paff, jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er mange inntrykk i hodet. Jeg er ordløs, sier Northug – som ikke ønsket å se oppløpet.

- Hva venter nå? spurte NRK-reporter Ida Nysæter Rasch.

- Mixed zone.

Stav-dramatikk

Martin Johnsrud Sundby har vært syk og usikker på formen, og kom til Falun først før helgen, for å gå VMs siste øvelse. Han var offensiv fra start, og tok kommandoen i fronten av feltet.

For de norske guttas del ble imidlertid løpet også preget av stavtrøbbel. Niklas Dyrhaug mistet kontakten med feltet allerede på førsterunden da han brakk staven og måtte gå den ene sprintbakken uten stav. Også Martin Johnsrud Sundby brakk staven og måtte få ny, men fikk raskt kontakt med ledergruppa igjen.

Dyrhaug fikk også kontakt med gruppa i front etter 20 kilometer, og da stakk han like greit ifra i tet. Snøværet i Falun gjorde imidlertid at det var ugunstig å gå alene foran, og Dyrhaug la seg tilbake i feltet. Det gjorde også at det var få forsøk på rykk før det virkelig begynte å dra seg til.

En gruppe på 20 løpere lå samlet gjennom helt til siste runde. Tempoet ble satt opp siste gangen opp Mördarbacken, men de norske gutta lot seg ikke hekte av. Dermed var det duket for en thriller av en finale på den manndomsprøven femmila er.

- For en fyr

Didrik Tønseth ble nummer åtte, Martin Johnsrud Sundby nummer elleve og Niklas Dyrhaug nummer 13.

- Det er helt rått av Petter, sier Didrik Tønseth til Dagbladet.

- Det er det verste føret jeg har vært borti. Noen partier er bra, men så er det helt bunnløst andre steder. Man må gå fiskebein/høye kneløft i partier. Det er likt for alle, så man må bare holde ut, sier Tønseth til NRK.

Tønseth var fornøyd med åttendeplassen.

- Så lenge det er ensifra, så skal en være glad, sier Tønseth til Dagbladet.

Sunday, March 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments