- Jeg digger denne måten å tenke på. Slike folk digger jeg


(Dagbladet): Jobbannonsen der det etterlyses en «elendig latsabb av en døgenikt, gitt opp av NAV og alle systemer», har falt i smak hos arbeidsminister Robert Eriksson.

Utlysningen er skrevet av Eirik Junge Eliassen, redaktør av gatemagasinet Virkelig i Tromsø.

- Jeg digger denne måten å tenke på. Jeg digger at Eliassen tør tenke utafor boksen. Slike folk digger jeg, sier Robert Eriksson til Dagbladet.

- Hva er det som gjør at du digger det sånn?

- Dette er en kul, oppsiktsvekkende og utradisjonell  måte å få folk inn i arbeidslivet på. Det skaper debatt og setter et viktig tema på dagsordenen. Annonsen forteller mye om at det bor et talent i oss alle. Det er viktig å se dette talentet, og ta det i bruk, sier Eriksson.

Vil, men kan ikke

- Også er dette helt i tråd med mine tanker om hvordan vi kan få flere inn i arbeidslivet, fortsetter han.

- Bør det stilles noen krav til de «elendige latsabbene»?

- De menneskene som kan jobbe, men ikke vil ikke – de skal det selvfølgelig ikke være noen valg for. For dem er det å delta i arbeidslivet eneste alternativ. Et hvert menneske skal kunne forsørge seg selv.

- Men denne annonsen er ikke rettet mot de som kan, men ikke vil, slik jeg forstår det. Den er rettet mot de som ikke kan, som følge av dårlig helse, store hull i CV-en eller en broket fortid, sier arbeidsministeren.

En oppfordring

Han mener flere i næringslivet bør gjøre som Eliassen i Tromsø.

- Jeg synes næringslivet i større grad skal tenke sånn, ja. Jeg vet at en rekke bedrifter er flinke til å inkludere folk med hull i CV-en, men mange må bli flinkere. Dette er min klare oppfordring til næringslivet, sier Eriksson, som også mener flere bedrifter bør benytte seg av ordningen med tidsubestemt lønnstilskudd.

Supermann på Rema

Jobben som lyses ut i Tromsø forutsetter at man er på arbeidsavklaringspenger eller på annen måte kan få Nav-støtte som arbeidstager, såkalt «arbeidspraksis i ordinær virksomhet»

- Vi har ikke penger til å ansette folk, og de fleste som er arbeidsføre trenger penger. Og så er det en måte å få folk tilbake i jobb, gjennom arbeidstrening, forklarer gatemagasinets kontorleder Mette-Marith Aspmo til Dagbladet.

- Arbeidslivet ellers er jo ganske tøft?

- Det er det vi har sett. Du må jo være Supermann for å sitte i kassa på Rema 1000. Så vi gikk andre veien og sa «hvis du vil ha oss, vil vi ha deg».    

Som i likhet med =Oslo, Megafon i Bergen og Sorgenfri i Trondheim, er Virkelig tromsø et magasin som selges av – og til dels lages av – vanskeligstilte.

Saturday, May 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments