- IS stengte den jordanske piloten inne i et bur, og brente ham levende

(Dagbladet): Terrorgruppa Den islamske staten (IS) hevder å ha drept den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh (26). Han skal ha blitt brent levende, innelåst i et bur.

Det hele skal ha blitt vist i en video terroristene publiserte tirsdag, ifølge Daily Beast.

I en oransj heldress kan piloten ses inne i et svart, stort bur. En antatt terrorist ikledd kamuflasjeklær og med maske for ansiktet, bruker en fakkel til å tenne på en stripe med brennbar væske fram til buret der piloten er innestengt. Rundt ham oppstår et hav av flammer.

Ifølge BBC bekreftes det på jordansk TV at piloten er drept. Ifølge kanalen ble han drept for en måned siden.

Styrtet i IS-område

IS tok piloten til fange da F16-flyet hans krasjet da han kjempet mot jihadister over nordlige Syria i jula. Han landet like ved terrorgruppas hovedkvarter i Raqqa.

I forrige uke truet terroristene i en video med å drepe både piloten og den japanske journalisten Kenji Goto, som hadde reist ned for å redde en annen japaner som var tatt til fange. Begge japanerne er også drept, Goto ble halshugget i helga.

IS’ krav for å spare Goto og piloten al-Kassasbeh, var at Sajida al-Rishawi, som ble dømt til døden i 2006 for et mislykket selvmordsangrep, skulle bli sluppet ut av fengsel i Jordan.

Det var Jordan klare for å gjøre.

Lekket på nett

Dette til tross for at kvinnen var med på et blodbad der 57 personer ble drept, og ble pågrepet med et selvmordsbelte på seg. Hun er siden omtalt som en «fengslet søster», av terroristene.

Gislene ble likevel aldri overlevert, og nå skal en grotesk video være lekket på nettet.

Også i helga, da journalisten Goto ble henrettet, hevdet henrettelsen å ha blitt spredd i videoform på nettet.
 
Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, February 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments