IS hevder å stå bak massiv fangeflukt i Irak

Over 60 innsatte og fangevoktere ble drept, mens 40 fanger klarte å rømme da det oppsto kamper i et fengsel i Irak. Ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) hevder å stå bak hendelsen.

Opprøret brøt ut fredag kveld i et fengsel tilknyttet politihovedkvarteret i Khalis, rundt 50 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

- En av fangene tok våpenet fra en vakt. Etter å ha drept ham, hentet den innsatte flere våpen fra våpenlageret, sier oberst Saad Maan i det irakiske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Maan fortalte lørdag at 30 terrortiltalte fanger og seks fangevoktere ble drept, men Reuters’ kilder i politiet og fengselet opplyste senere at tallet på døde hadde steget til 62.

Ifølge nyhetsbyrået var 50 av de drepte innsatte, mens 12 var fangevoktere.

- Det brøt ut kamper på innsiden. 40 fanger flyktet. Ni av dem satt inne for terroranklager, resten for vanlige forbrytelser, sier han.

Sikkerhetsstyrker jakter på rømlingene i områdene rundt fengselet. Fangeflukten skjedde etter at fengselet hadde blitt rammet av tre bilbomber, ifølge lokale medier.

Les også: Dette er partene i Syria-krigen

IS hevder å stå bak

I en uttalelse som er publisert på nettet lørdag, hevder ekstremistgruppen IS å stå bak den blodige flukten, samtidig som den hevdet å ha angrepet kolonner fra hæren og politiet utenfor fengselet.

- Brødre inne i Khalis-fengselet klarte å koordinere seg med brødre utenfor fengselet, heter det i uttalelsen fra gruppen.

Irak har vært rammet av flere fangeflukter fra fengsler de siste to årene, blant annet under oppstarten av IS’ store offensiv i fjor sommer.

USA og dets allierte har siden fredag gjennomført 15 luftangrep mot IS-stillinger i Syria og 13 angrep i Irak, heter det i en uttalelse fra koalisjonen lørdag. Angrepene i Irak skjedde nær Baiji, Falluja, Tal Adar, Sinjar, Mosul og al-Assad.

I Syria ble ni av gruppens stillinger nær al-Hasakah, samt ti kjøretøyer, to kraftige maskingevær og et panserkjøretøy ødelagt i angrepene, ifølge uttalelsen

Saturday, May 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments