Intens jakt i kriminelle gjengmiljøer etter kalasjnikov-angrepet i Gøteborg


(Dagbladet): To personer i 20-åra er bekreftet drept etter at maskerte gjerningsmenn løsnet skudd med automatvåpen inne i en kro i Hisingen i Gøteborg i går kveld. Mellom 10 til 15 personer har varierende skader.

- Alle har skuddskader. Siste oppdatering fra sykehuset er at tre eller fire av de skadde har alvorlige skader, men de skal ikke være livstruende. Tilstanden skal være stabil, sier pressetalsmann Björ Blixer i Västra Götaland-politiet til Dagbladet.

Politiet jakter nå gjerningsmennene som de tror de tilhører de kriminelle gjengmiljøene i Sverige.

- Det er nærliggende å tro at det er gjengrelatert, et oppgjør mellom miljøer slik vi har sett flere ganger her i byen, sier Blixer.

Overfor Aftonbladet.se
utdyper han:

- Det handler om sinte unge menn med våpen og det handler om makt og områder, det handler gjeld og det ene og det andre. Mye tyder på at det er gjengrelatert og vi har ingen annen arbeidshypotese akkurat nå, sier pressetalsmann Björ Blixer i Västra Götaland-politiet til Aftonbladet.

Av taktiske hensyn vil ikke Blixer gå inn på hvilke miljøer de mener står bak eller hvem de tror har avfyrt skuddene. Rundt ti personer har vært inne til avhør, men ingen er pågrepet i saken.

- Vi har ikke kontroll på fluktbilen som stakk fra stedet og vi har ikke funnet noe våpen, sier Blixer.

Det skal ha blitt brukt kalasjnikov under angrepet.

Politiet går nå gjennom all informasjon i saken og legger opp den videre taktikken for å kunne ta de ansvarlige.

Han vil ikke kommentere om politiet har kontakt med kolleger i Malmø, København eller på grensa til Norge for å blokkere mulige fluktruter. Han ønsker ikke å kommentere om de fortsatt tror gjerningsmennene befinner seg i eller i nærheten av Gøteborg.

Flere av personene som er skadd skal være uskyldige mennesker som var på kroa. Det ble vist fotball på skjermene og det fullpakket med gjester.

- Det er en forferdelig og hensynsløs handling. Selv om en eller flere var målet for gjerningspersonene, så må det være flere uskyldige som er rammet, sier han til Aftonbladet.se.

Han sier det ikke nødvendigvis er trygt å gå på restaurant i Gøteborg nå.

- Med fasit i hånd er det kanskje farlig. Er man på feil sted kan det være farlig. Det er en veldig alvorlig og kraftig markering fra gjerningsmennenes side. De vil vise sin makt, sier Blixer.

Det er satt opp politivakter utenfor Sahlgrenska sykehus der de skadede behandles. Opp mot hundre personer sto i natt utenfor og det var til tider amper stemning som politiet måtte bryte opp.

- Det er rolig på stedet nå, sier Blixer til Dagbladet.

Thursday, March 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments