Innspirt i Iran-forhandlinger: De siste meterne er de vanskeligste


Atomforhandlingene med Iran er nå i den kritiske sluttfasen, opplyser Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius.

- Vi er noen meter fra mållinjen, men vi er klare over at de siste meterne er de vanskeligste, sa Fabius til reportere i Lausanne i Sveits like før midnatt natt til torsdag.

Det er blitt klart at forhandlingene vil fortsette også torsdag. Partene, Iran, Storbritannia, USA, Frankrike, Russland, Kina og Tyskland, forhandler om en avtale som vil forhindre at Iran utvikler atomvåpen og samtidig reduserer sanksjonene som i flere år har påvirket landets økonomi.

Tidligere onsdag kveld uttalte en talsmann for Det hvite hus at det fortsatt gjøres framskritt i forhandlingene om Irans atomprogram.

– Likevel er det også avstand, og Iran har ennå ikke kommet med «konkrete og spesifikke» innrømmelser når det gjelder atomprogrammet, sa talsmann Josh Earnest.

Atomforhandlingene foregår ett døgn på overtid, men så lenge det er bevegelse, vil USA fortsette, ifølge Earnest. Han sier også at USA er klar til å avbryte forhandlingene hvis det blir nødvendig.

Samtidig uttalte Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif at verdensmaktene må «gripe øyeblikket» og kutte «overflødige krav».

USAs utenriksminister John Kerry har forhandlet med Zarif den siste uken. Kerry kommer til å bli i Lausanne i hvert fall til torsdag morgen for å fortsette forhandlingene, opplyser amerikanske myndigheter.

(Dagbladet/NTB)

Thursday, April 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments