Innrømmet drapene alene på do under innspillingen. Fant lydklippet to år senere

(Dagbladet): Det var under intervjuene som senere skulle bli HBO-serien «The Jinx» at Robert Durst, som har snodd seg unna lovens lange arm i tre tiår, tråkket i salaten.

Under et toalettbesøk, med mikrofonen på slep, skal han nemlig ha hvisket til seg selv: «Hva var det jeg gjorde? Jo. Jeg drepte dem alle sammen, selvsagt».

Lydklippet ble ikke oppdaget av filmteamet før to år etter at intervjuet fant sted, men kommer nå til å spille en sentral rolle i rettsaken mot Durst som ble arrestert på et hotell i New Orleans på lørdag. Det skriver New York Times.

Avisa skriver også at filmskaperne Andrew Jarecki og Marc Smerling startet et samarbeid med etterforskerne i 2013.

«The Jinx»

«The Jinx» er den mørke historien om den 71 år gamle milliardæren Durst. I 1982 forsvant Dursts første kone, Kathleen McCormack, under mystiske omstendigheter. Durst ble aldri formelt mistenkt for å stå bak hennes forsvinning og sannsynlige død, men spekulasjonene gikk.

Deretter ble Dursts venninne Susan Berman, som skal ha fortalt politiet at hun hadde viktige opplysninger om McCormacks forsvinning, drept i 2000. En venninne han skal ha stått veldig nær. Det har senere blitt spekulert i om hun visste om Dursts hemmeligheter.

Politiet gjenåpnet etterforskningen av McCormacks forsvinning, mens Durst selv flyttet til Texas og begynte å gå i kvinneklær, angivelig for å holde seg skjult for politiet.

I 2001 ble et partert lik uten hode funnet i sjøen utenfor Galveston, Texas. Den døde viste seg å være Dursts nabo, og blodsporene førte bokstavelig talt rett inn på milliardærens kjøkken.

Han ble innhentet av lovens lange arm, og innrømmet å ha skutt naboen i selvforsvar, for deretter å partere og dumpe liket. Men Durst brukte litt av arven på et par av USAs dyreste og beste forsvarsadvokater, og slapp utrolig nok unna med fem år i fengsel for å ha manipulert bevis og brutt kausjonsvillkårene. 

Retten mandag

Så i 2010 slapp regissør Andrew Jarecki «All Good Things», en spillefilm om Durst og forsvinningen til hans første kone, med Ryan Gosling og Kirsten Dunst i hovedrollene. Like før filmen har fikk Jarecki en meget overraskende telefon fra Durst, som sa han ville snakke ut. 

Det er resultatet av disse intervjuene som ble tv-serien «The Jinx» og som også kan felle Robert Durst for godt.

Jarecki har tidligere sagt at sannheten om Durst ville bli avslørt i sesongens siste episode som gikk på lufta søndag kveld. Dramatisk var det i alle fall.

Det er ennå uklart om toalett-monologen til Durst kan brukes i retten, da han var alene i rommet og handlet i den tro at ingen andre hørte ham. Likevel har eksperter sagt at det skal kunne la seg gjøre dersom de kan bevise at lydopptaket ikke har blitt manipulert.

Så gjenstår det å se om Durst blir dømt denne gangen, eller om han nok en gang blir renvasket. Han skal ifølge Los Angeles Times møte i retten mandag.

Monday, March 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments