- Ikke vent til de er sju. Da kan det være for seint

Den «viktigste måten» kvinner kan bidra i den såkalte islamske staten i Irak og Syria, er å indoktrinere barna til å tro på terrorgruppas ekstreme verdier, skriver Independent.

Terrorgruppa skal nå ha gitt ut nok en propaganda-guide. Denne gangen handler er det «søstrenes rolle i jihad» som er i fokus. Her skal det handle om «hvordan oppdra en jihad-baby».

- Lek med våpen

«Ikke vent til de er sju år. Da kan det være for seint!», skal det stå i håndboka. Her skal det også være en rekke punkter for hva som er greit – og hva som ikke tillates i barneoppdragelsen, ifølge terrorgruppa.

Independent skriver videre at guiden forteller hvilke historier foreldrene skal fortelle barna sine om kvelden, i tillegg til at barn oppfordres til å leke med våpen.

Omdiskutert

Independent har hentet fakta og uttalelser fra Memri, som sjøl melder at de er et uavhengig forskningsinstitutt som fokuserer på Midtøsten og Asia. Men Memri er en svært omdiskutert organisasjon, som er svært selektive i hva de fokuserer på og ikke.

Kritikerne sier at Memri stort sett sender ut saker og rapporter som viser den arabiske og muslimske verden i et utelukkende negativt lys.

- Uansett hva som skjer i Irak og Syria i nær framtid: Den neste generasjonen – barna til Baghdadi (IS-lederen, journ.anm) og barnebarna til bin Laden – har allerede blitt hjernevasket til å hate vesten og til å kjempe for jihad og martyrdom, sier Steven Stalinsky, direktør for Memri, ifølge Independent.

Propaganda

Terrorgruppa IS kidnapper og dreper vestlige journalister de får tak i. Det er knapt noen uavhengige journalister eller kilder i områdene som terrororganisasjonen kontrollerer. Derfor er det så godt som umulig å få verifisert historiene som kommer ut fra de IS-styrte byene og landsbyene.

IS sjøl er svært aktive i å styre og sende ut propaganda fra områdene de kontrollerer.

Thursday, January 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments