Ikke til noen annen av Kanariøyene reiser det flere nordmenn i vinterferien

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Las Palmas på Gran Canaria, og Tenerife er de mest populære reisemålene i vinterferien. På tredjeplass finner du Bangkok, etterfulgt av London, skriver reisebyrået Ticket i en pressemelding.

Reisebyrået ser en klar økning til soldestinasjonene i vinterferien. Mest populær er Gran Canaria, men langreisene til Thailand øker sammenlignet mot vinterferien i fjor.

Bestillingene til Bangkok øker med 11 prosent, mens Phuket øker med 2 prosent.

Trege med bestillinga

Ticket-tallene viser også at vi pakker reisen vår selv mer enn vi gjorde tidligere.

- Vi er mer opptatt av fleksibilitet, og pakker reisene i større grad selv. Vi merker også at mange er tregere med å bestille, sier markedssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen til Dagbladet.

Det er ikke nødvendigvis så lurt med tanke på vinterferieukene.

- Vi merker selvfølgelig at andelen skoler er mer restriktive med å gi ferie, og at det derfor er stort press på vinterferieuka. Det blir raskt fullt, og prisene blir deretter, sier Wolff Andresen.

Og selv om du fortsatt finner ledige turer, er de gjerne veldig dyre.

Er du for seint ute med å finne billetter, så fortvil ikke. Det finnes også mye du kan gjøre i Norge slik at vintereferien blir et eventyr for hele familien.

Velger solsikkert

Ifølge Wolff Andresen velger nordmenn helst tradisjonelle, solsikre reisemål i ferien. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, mener hun.

At Gran Canaria er populært bekreftes av blant annet informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian:

- Gran Canaria er en klassiker også i vinterferien. I tillegg ønsker mange å reise til Thailand, Florida, New York, Malaga, Alicante, Roma og Barcelona, sier han til Dagbladet.

25 prosent på tur

- Vinterferien er en av feriene mange velger å reise bort. De siste åra har cirka 25 prosent tatt vinterferie, sier Sverre McSeveny-Åril, som er direktør for Virke reise utland.

Av disse har rundt 40 prosent dratt til utlandet. Det er grovt regnet en halv million nordmenn.

Han er ikke overrasket over Gran Canaria ligger på topp.

- Mange søker sol og varme. Normalt er andelen størst blant nordlendinger og vestlendinger av de som velger å reise utenlands i vinterferien, sier McSeveny-Åril til Dagbladet.

Thursday, February 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments