I Tyskland har finansminsteren i rullestol fått heltestatus. I Hellas blir han karikert med nazi-klær


(Dagbladet): Tysklands finansminister, hardhausen Wolfgang Schäuble, har fått oppgaven å rydde opp i kaosforhandlingene mellom Hellas og EU.

Det har gitt ham heltestatus i sitt hjemland, hvor tyskerne er forbanna over at dere skattepengene deres forsvinner inn i greske svarte hull.

Popularitetsmåling

En ny popularitetsmåling viser at 70 prosent av tyskerne mener han gjør en god jobb som finansminister, ifølge Economic Times.

Målinga viser at den 72 år gamle mannen er mer populær enn forbundskansler Angela Merkel, som også har en høy stjerne hos tyskerne. 67 prosent mente hun gjør en god jobb.

Landets utenriksminister, Frank-Walter Steinmeier, topper målinga med hele 73 prosent.

Forhatt i Hellas

I Hellas er han blant flere grupper en forhatt mann, og flere greske aviser har karikert mannen iført naziklær, ifølge den tyske avisa Zeit.

Den karakteristiske 72-åringen, som sitter i rullestol, har oppretta et nærmest fiendtlig forhold til den greske finansministeren Yanis Varoufakis. De er så godt som ikke på talefot når eurogruppens 19 finansministere møtes jevnlig for å diskutere krisa i Hellas.

- Denne regjeringa har ikke gjort noe godt siden de tok over makta, sa Schäuble i en tale angående krisa i Hellas.

Han sa også at syntes synd på grekerne oppi kaoset. Han sier ifølge Economic Times at et nei fra grekerne, ikke betyr «Grexit».

Angela Merkel, som tidligere nettopp har uttalt at det ikke kommer på tale å snakke om en ny avtale med Hellas før etter folkeavstemninga på søndag, har de siste 5 åra med krise vært skyteskiva i Hellas.

Nazi-klær

Nei-sida har laga en plakat prydet med Schäubles ansikt, hvor det framgår med store bokstaver «OXI», som på gresk betyr «nei».

Han har ført ei hard linje hvor han har nekta å bøye seg for Hellas og kravene til den greske statsministeren Alexis Tsipras.

I Hellas viser meningsmålinger at bare 14 prosent tenker godt om Schäuble, mens 39 prosent tenker godt om Merkel, ifølge Economic Times.

Saturday, July 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments