I morgen blir landslaget tatt ut trolig uten Northug


I skrivende stund har ledelsen for langrennslandslaget fortsatt ikke sendt ut innbydelse med tid og sted for pressekonferansen rundt presentasjonen av neste års landslag.

Men alle hevder den skal finne sted i morgen.

Kanskje har den drøyende innbydelsen sammenheng med at Petter Northug først i dag møter landslagsledelsen for å drøfte neste års satsing.

- Vi skal møtes i dag, bekrefter Åge Skinstad overfor Dagbladet.

- Faktisk er jeg på vei i bil til det møtet nå, sier Skinstad, noe som tyder på at møtet ikke skal holdes i Skiforbundets lokaler på Ullevaal, men på et mer «hemmelig» sted.

Nektes verdenscup

VM-kongen Northug er selvsagt mer enn kvalifisert for en ldslagsplass. Likevel er det ikke sikkert han får en.

Blir han nemlig tilbudt en plass, men takker nei, får han heller ikke – i henhold til et vedtak i skistyret – anledning til å gå verdenscup for Norge kommende sesong. Skistyret har som kjent sagt at løpere som velger bort landslaget, om de blir tilbudt en plass, heller ikke får representere landet.

Om Petter i dagens møte derimot siganliserer at han ikke er interessert i å gå vcup neste sesong, men kun satse langløp som Coop-løper, kan ledelsen velge å ikke tilby ham en plass. Det de oppnår med det, er at Northug slipper å si nei til landslaget.

I så fall kan han ha en mulighet til å få komme inn i verdensvupen igjen til vinteren, om han «ombestemmer» seg og likevel ønsker satse den veien.

Åpner for mellomløsning?

- Først og fremst ønsker jeg nå å få vite hvordan Petter tenker rundt sesongen. Det får vi et svar på i løpet av dagen, sier
Skinstad til Dagbladet.

- Hva om han ønsker en blandet løsning, litt langløp, men også anledning til å gå noen verdenscup-renn, er det noen som helst mulighet for at han kan gjøre det uten å kvitte seg med coop-avtalen?

- Jeg er ikke i posisjon til å forhandle på skistyrets vedtak, men alt kan snakkes om, sier Skinstad til Dagbladet.

Thursday, April 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments