I dag heier Norge på deg, Kalla

FALUN (Dagbladet): Når damene legger ut på sin tikilometer fristil med individuell start om noen timer, er det distansen hele Sverige har størst tro på hjemmegull på.

Charlotte Kalla, som knuste samtlige i Östersund, mener også selv at det er denne distansen hun skal vinne. Derfor sto hun over både sprinten og sprintstafetten for å stå best mulig rustet til å vinne i dag.

Det har også fått de norske løperne til å sette utropstegn bak navnet til Kalla. Både Marit Bjørgen og Therese Johaug mener Kalla må finne seg i å være favoritt, og på den norske pressekonferansen i morges var også VM-løper Chris Jespersen tydelig på hvem han tror vinner etterpå.

- Kalla, svarte han kontant.

Det er åpenbart Dagbladets lesere enige i også. I en uhøytidelig spørreundersøkelse på db.no svarer nesten en av fire at de håper Charlotte Kalla vinner tikilometeren i dag.

- Det syns jeg jo er hyggelig for Kalla, men nå skal jo vi gjøre det vi kan for å ødelegge den meningsmålinga, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet og ler.

For også innad i det norske damelaget unner de Kalla et gull på hjemmebane. Så lenge hun gjør seg fortjent til det.

- Jeg frykter Charlotte mest, sa Johaug i går kveld.

- Unner du henne en seier her?

- Klart, jeg unner Charlotte en seier, men hun skal ikke få den gratis. Jeg skal være med å kjempe, sier Johaug til Dagbladet.

I Sverige er man overrasket over den norske Kalla-støtten. Sportssjefen i den svenske avisa Expressen, Daniel Lagerqvist, sperrer øynene opp da han ser resultatene av undersøkelsen med egne øyne.

- Ja, det her var overraskende, alle de norske er jo med der også. Det var uventet, sier Lagerqvist.

• Damenes tikilometer begynner klokka 13.30, det er den eneste langrennsøvelsen som går i dag. Følg den i Dagbladets vinterstudio!

Tuesday, February 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments