Hvor i alle dager har svenskene disse Northug-kravene fra?


(Dagbladet): Det går ikke en dag uten at det skrives om Petter Northugs langrennsfremtid i norsk presse for tiden. Neste fredag offentliggjør Norges Skiforbund troppen for neste sesong. Før det må kongen av Falun-VM ha bestemt seg for om han vil gå verdenscuprenn for Norge eller ikke.

I utgangspunktet er kravet fra Skiforbundet at Northug må si opp millionavtalen med privatsponsor Coop for å få lov til å ikle seg den norske landslagstrikoten neste sesong. Hovedgrunnen er at Coop er en direkte konkurrent til Norges hovedsponsor, matvarekjeden Spar.

Ifølge svenske Expressen er det derimot litt andre premisser som ligger til grunn for de pågående forhandlingene.

«Skulle Northug velge å representere landslaget må han skrive under på en etteråsavtale med Coop. Om han ikke gjør det, kan han ikke representere Norge i verdenscupen, Tour de Ski og Tour de Canada», skriver Expressen og fortsetter:

«Allerede siden Northug skrev en representasjonsavtale med FIS (Det internasjonale skiforbundet), som er en konkurrent til Coop, har hans fremtid vært uviss.»

Uvisst er det også hvor svenskene har sin informasjon fra. Faktum er at det fremdeles er ingen som vet hva Northug vil bestemme seg for.

Dette er de tre aktuelle alternativene:

1. Northug bryter med Coop og takker ja til landslagsplass.
2. Northug får ikke landslagsplass, men skriver i stedet under en representasjonsavtale med Skiforbundet. Da kan han gå både langløp som Coop-løper og representere Norge i enkelte verdenscuprenn.
3. Northug fortsetter samarbeidet med Coop og satser for fullt på langløp.

Saturday, April 18th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments