- Hvis man ikke har kunnskap om reglene kan man la være å skrive om dem

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): I dag dundrer den sveitsiske avisa Blick til mot det de oppfatter som det internasjonale skiforbundets (Fis) feighet overfor Norge.

Ifølge avisa, som henter støtte hos Tour de Ski-favoritten Dario Cologna, mangler Fis mot når de ikke straffer Norge generelt, og Martin Johnsrud Sundby spesielt.

- Skulle hatt straff

Sundby gikk i feil korridor opp den siste bakken av prologen, men ble ikke straffet for tabben. Den regjerende Tour de Ski-mesteren tjente ikke på feilen, og slapp derfor unna.

- For spenningen i touren kan det være greit at han slapp unna. Men han skulle hatt straff. Regelen er klar. Det er nesten ikke til å tro, sier Dario Cologna ifølge Blick.

Det får Norges landslagstrener, Trond Nystad, til å fnyse.

Ikke kunnskap

- Skal du skrive om ting bør du ha peiling på det. Det er nå en gang sånn at Fis har regler, og hvis du skal begynne å kritisere juryens avgjørelse så må du ha kunnskap om de reglene som juryen skal forholde seg til. Hvis man ikke har kunnskap om reglene som alle forholder seg til, så kan man like så godt la være å skrive om det, sier han til Dagbladet.

- Men selv Dario Cologna sier i Blick at Martin burde vært straffet?

- Ja, men det er ikke sikkert Dario heller kan de reglene så godt. Det sitter representanter for alle nasjoner i den gruppa som lager reglene i Fis, og den regelen som ble brukt har eksistert i all verdens tid. Regelen er klar, hvis du har en fordel av en feil du gjør så blir du straffa, og hvis du ikke har en fordel av den feilen, så blir du ikke straffa. Martin gikk en lengre vei som følge av feilen sin, så derfor bestemte juryen seg for å ikke straffe ham.

Ikke reaksjon

Dermed burde diskusjonen om Sundbys regelbrudd i Oberstdorf-prologen legges død. I tillegg mener Nystad den kan være greit for de fleste å tenke seg litt om før man dundrer løs på mulige sanksjoner mot konkurrenter.

- Jeg pleier alltid, når jeg skal ta en sånn avgjørelse, å tenke på hva jeg ville sagt om for eksempel Dario hadde gjort det samme. Jeg ville sagt at han ikke hadde noen fordel av det i det hele tatt, og derfor burde det ikke være noen reaksjon.

Monday, January 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments