Hva gjør du?

(PressFire.no): Du burde nok vært i seng nå. Jeg har laget et «velg ditt eget eventyr» på Twitter, skriver mobilkonsulenten Terence Eden på mikrobloggenettstedet.

Videre skriver han «Start her» og viser til en lenke til en ny Twitter-bruker med teksten Wnd_go og runder like gjerne av med «drøm søtt».

 

– De har funnet deg!

Biter du på og trykker på lenka blir du tatt til en ny bruker og teksten «Herregud! De er her. De har funnet deg!», og får tå nye valg: Vil du løpe eller gjemme deg?

Begge valgene tar deg til en ny profil som presenterer deg med nye valg i historien igjen.

Valgene du tar kan få fatale konsekvenser for historien din, hvor du rett og slett blir tatt av dage. Likevel er det bare til å trykke tilbake-knappen for å angre valget og ta en annen retning.

Eden er imidlertid ikke den første som har prøvd å lage et slags eventyrspill i Twitter, men der andre har tatt deg ut og inn igjen av tjenesten har han denne gangen konstruert alt innenfor.

 

Krevende å skrive

På sin egen blogg forteller han om hvordan har gått fram og forklarer også fallgruver og avslører at hans tilnærming er langt mer tidkrevende enn foregående løsninger.

Han avslører også at han ble inspirert av Mel Seckingtons måte å fortelle en historie gjennom Twitter, men at han tenkte det ville være enda morsommere om brukerne kunne foreta sine egne valg i historien.

Å skrive historien skal også ha vært overraskende vanskelig og at han til slutt valgte å ta i bruk verktøyet InkleWriter, som er spesiallagd for å skrive interaktive historier.  InkleWriter hjelper deg blant annet å lage kart over historien.

Spillet «The Banner Saga» har blant annet blitt skrevet med hjelp av verktøyet.

 

Twitter-kontoer en utfordring

Det var ifølge Eden også et stort problem at Twitter kun lar deg registrere to kontoer per IP-adresse, mens han endte opp med 23 kontoer for hele historien. En bruker skal også ha donert ti kontoer til formålet

Dette klarte han ved å samle inn alle Twitter-kontoer han hadde lagd i løpet av årene som har gått, og slettet til slutt alle meldinger for å fylle dem med nytt og relevant innhold til historien.

Eden vil nå lage et system for å gjøre prosessen langt lettere for å automatisk oppdatere Twitter med nye historier fra InkleWriter.

Tuesday, January 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments