Hun var passasjer da det brøt ut krangel mellom personalet på Norwegian-flyet. – Uroen spredte seg blant oss

En vill krangel med kapteinen førte 26. januar i år til at fire kabinansatte forlot et av Norwegians gigantfly av typen Boeing 787 Dreamliner før avgang fra New York mot Arlanda ved Stockholm.

Slik Dagbladet skrev i forrige uke var flyet dermed underbemannet – og krysset Atlanteren i strid med sikkerhetsforskriftene.

Nå forteller passasjeren Lii Hylander hvordan hun opplevde hendelsen.

- Uro blant passasjerene

- Kabinpersonalet gikk ut og sa at de ikke var enige om hvorvidt vi skulle ta av. Da begynte uroen å spre seg blant passasjerene, sier hun til svenske Expressen.

Episoden har vakt det norske Luftfartstilsynets interesse, og tilsynet avventer nå en utførlig rapport om hva som egentlig skjedde. Det som allerede nå er klart, er at stemningen var ytterst dårlig mellom kapteinen og hans co-piloter på den ene siden, og fire av de kabinansatte.

En sikkerhetsrapport fra en av de fire kabinansatte ble senere lagt ut på et amerikansk nettsted, og beskriver en sikkerhetsdiskusjon som utartet til munnhuggeri. Kapteinen, som Dagbladet ikke har oppnådd kontakt med, beskyldes for å ha skreket og ropt og ha mistet selvkontrollen.

- Undret seg

Ifølge Hylander var både passasjerene og de kabinansatte bekymret for at flyet skulle ta av i det elendige været, som førte til en mengde kansellerte flyvninger fra New York den dagen.

Til Expressen forteller hun om et voldsomt snøvær.

- Da vi dro til flyplassen noen timer tidligere, kunne man ikke se ut gjennom vinduet i minibussen. Vi undret oss: Skal flyet virkelig få ta av?, sier Hylander.

Norwegian vil ikke gi ytterligere kommentarer til hendelsen, utover det flyvesjef Tomas Hesthammer uttalte i en epost til Dagbladet , publisert i den første artikkelen om saken den 18. februar.

- Rolig kaptein

Hylander er kritisk til at de kabinansatte snakket om konflikten mellom de ansatte.

- Slikt synes jeg ikke at man skal si, mener hun.

Hylander mener at piloten håndterte situasjonen bra, da flyet ved 23.30-tida tok av fra JFK-flyplassen i New York.

- Piloten var veldig rolig og fornuftig, og forklarte alt som skulle skje. Han sa også at vi skulle fly med halv besetning. Da vi først var i lufta, gikk flyvningen veldig bra, sier Hylander, som i februar begynte å jobbe på Expressen TV.

Blant dem som har uttalt seg kritisk til hvordan hendelsen har blitt håndtert er Marit Lindén, leder i Norwegians kabinforening for Norge og Danmark.  

Monday, February 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments