- Hun sto ute i sokkelesten og gråt da vi hentet henne

(Dagbladet): Brannen i Solbergelva søndag kveld kostet to kvinner og en mann livet. For Elna Marie Berger gikk det bra, selv om hun var inne i bygningen da det begynte å brenne.

I kveld ved ni-tida var hun fortsatt utmattet etter det som hadde hendt, men syntes det var greit at svigerdatteren Heidi Borgersen fortalte Dagbladet hva som hadde skjedd.

Sjokktilstand

- Hun ringte oss like etter at det begynte å brenne. Da hadde hun kommet seg ut. Hun lå på sofaen da hun oppdaget at det brant, forteller Borgersen.

Hun og hennes mann, som er Elnas sønn, bor bare omtrent fem minutter unna rekkehuset som brant i kveld. De skjønte straks at det var alvorlig da de så brannen, og alle ambulansene, brannbilene og politibilene utenfor.

- Hun sto ute og gråt og var jo i en sjokktilstand. Hun hadde løpt ut i bare sokkelesten, forteller Heidi Borgersen til Dagbladet.

Åpner kirken

Sokneprest i Nedre Eiker kirke, Roar Røkeberg, forteller til Dagbladet at de har åpnet dørene til kirken.

- Vi har et team som står her nå, klare til å ta imot folk. Vi har vært to prester, nå blir vi én prest, en diakon og en kirkeverge, forteller Røkeberg.

Så langt har ingen kommet til kirken som bare ligger noen hundre meter unna brannstedet, men sokneprest Røkeberg sier de er forberedt på at behovet kanskje er større i morgen.

- Det er et åpent tilbud og det betyr at vi er til stede for folk, og da har vi muligheten for både samtaler og stillhet, sier han. Soknepresten sier de vil holde oppe så lenge det er behov, men i første omgang til rundt midnatt.

Skal kartlegge

Også i Mjøndalen rådhus er dørene åpne. Ordfører Bent Inge Bye i Nedre Eiker kommune forteller at det umiddelbart ble satt i gang kriseledelse og en beredsskapsgruppe for å ta seg av de pårørende til de omkomne samt de som nå står uten bosted.

- Vi har hatt lege og helsepersonell her, og politiet har også vært her for å fortelle om utviklingen, sier Bye til Dagbladet.

Boligkomplekset består av flere leiligheter og det er store skader på deler av bygget. I morgen starter kommunen arbeidet med å finne bostedsløsninger for de mange som er berørt av hendelsen.

- Politiet har vært behjelpelig med å finne hotellrom til de som trenger det i natt, så må vi kartlegge dem etterpå slik at vi kan finne et sted hvor de kan bo videre, forteller ordføreren.

Kommunen har også opprettet et eget nummer hvor de berørte kan ringe, 908 39 664.

Sunday, January 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments