Høyreekstreme: England er et kristent land, og moskeene skal bort


Et hundretalls høyreekstremister i organisasjonen Britain First møtte opp i byen Dudley i går. Der gikk de i demonstrasjonstog for å protestere mot en moské som er planlagt i byen.

- Vi vil ikke ha flere moskeer i England. Vi er her for å vise vår motstand til megamoskeen som er planlagt i byen, sier ekstremistgruppas nestleder, Jayda Fransen, til BBC

Bråkmakere?

Men er dere ikke bare bråkmakere? Lurer BBC-journalisten.

- Nei, vi er en disiplinert gruppe. Vi tolererer ikke dårlig oppførsel. Vi er ikke som EDL (English Defence League, journ.anm). Vi vil vise at vi er seriøse . Vi er ikke en gatebevegelse som går rundt og er fulle lager bråk. Men vi vil ikke ha flere moskeer i England, og derfor  demonstrerer vi nå, forklarer nestleder Fransen.

Fortsetter:

- Poenget er at vi vil ikke ha en moské til. Vi vil ikke ha noen moskeer i England, gjentar hun.

Kristne patruljer

Dagbladet møtte Jayda Fransen i februar i år. Da hadde hun og medlemmer av Britain First nylig hatt såkalte «kristne patruljer» på østkanten av London, i bydelen Tower Hamlets. Denne bydelen har en muslimsk borgermester, og et flertall av innbyggerne er også muslimer.

Medlemmene i Britain First mener at England skal gjenkristnes, og at muslimene må forlate England. Den kristne kveldspatruljen førte til småslossing, spytting og sinne. Da de demonstrerte i Tower Hamlets, fulgte et trettitalls politimenn med, for å hindre at muslimene og høyreekstremistene gikk fullstendig i tottene på hverandre.

- Alle muslimer er ekstreme. Vi er lei av muslimske patruljer som angriper menn som drikker øl og som ber kvinner dekke seg til. Vi ønsker dem ikke vel. England skal kristnes, muslimene skal forlate landet. Det skal ikke være muslimske områder i England, og vi jobber for å ta landet vårt tilbake og for å kristne landet, sier Fransen.

I helga var det altså i Dudley kampen stod. Her er det vedtatt bygget en moské som rommer rundt 4000 troende.

- Vi skal vinne til slutt. England er et kristent land, og moskeene skal bort, sier Fransen.

Les også:

Kampen om bydelen Londonistan (krever Pluss-abonnement)

Sunday, May 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments