Historisk endring: Nå får Australia konkurrere i Eurovision

(Dagbladet): I forbindelse med at Eurovision Song Contest feirer 60-årsjubileum i Vienna i mai, har sangkonkurransen for aller første gang åpnet dørene for Australia som et konkurrerende land, ifølge The Guardian.

- Det er et dristig, men samtidig veldig spennende valg. Dette er vår måte å si «la oss feire sammen», forteller EBU-sjef Jon Ola Sand, i en pressemelding.

Australia har aldri fått muligheten til å konkurrere i Eurovision Song Contest tidligere, ettersom landet ligger utenfor Det europeiske kringkastingsområdet.

- Kroken på døra

I første omgang er det regnet som et engangstilfelle. Dersom Australia vinner, vil landet imidlertid få mulighet til å være med også neste år.

- Dette er en skikkelig stor bursdagsfest, og da kan man invitere spesielle gjester. Det har alltid vært en stor interesse rundt ESC i Australia, og sist hadde vi tre millioner seere derfra, noe som var ny rekord. Vi synes dermed at det er ekstra hyggelig å kunne gjøre dette, forteller Sand til Dagbladet.

- Nå har dere lagt et stort press på den som skal representere Australia i konkurransen?

- Ja, det ligger nok et ekstra press på den konkurrenten som skal bidra. Om de ikke vinner, så er det kroken på døra, men de sender forhåpentligvis noen som kan gjøre det bra, sier han.

Det er ikke en ukjent sak at artister fra Australia har stått på ESC-scenen tidligere. Dette er imidlertid første gang man får mulighet til å stå på scenen og konkurrere som representant for landet.

Totalt vil 40 ulike land delta i årets konkurranse, som går av stabelen 19, 21.- og 23. mai i år.

Tuesday, February 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments