Hever terrorberedskapen: Skjøt mot politiet i flere minutter før de ble drept

To personer er døde og én ble skadd i forbindelse med en antiterroraksjon i regi av belgisk politi i gata rue des Ecoles i Verviers.

Politiet oppsøkte området på bakgrunn av terrormistanke rettet mot personer som har returnert fra Syria, melder Reuters.

- Under etterforskningen fant vi at denne gruppa skulle utføre et terrorangrep i Belgia, opplyser belgisk påtalemyndighet på en pressekonferanse torsdag kveld.

Alle de mistenkte er belgiske statsborgere, og politiaksjonen er et resultat av flere ukers etterforskning. Belgisk politi tror gruppa var i ferd med å iverksette terrorangrep «i stor skala», opplyser statsadvokat Eric van Der Sypt på pressekonferansen.

Hever terrornivået

Da politiets spesialstyrke ankom Verviers, ble det umiddelbart åpnet ild mot politifolkene.

- Det skjøt i flere minutter med militære våpen og håndvåpen mot politiets spesialstyrke før de ble nøytralisert, sier påtalemyndigheten.

To personer er drept, mens en tredje person, som er skadd, er i politiets varetekt. Ingen politifolk ble skadd under hendelsen.

Belgia har nå hevet det nasjonale beredskapsnivået i enkelte områder i landet til nivå tre, opplyser påtalemyndigheten. De vil ikke avkrefte eller bekrefte om antiterroraksjonen har noen tilknytning til Paris-terroren.

- Jeg kan ikke kommentere om det er noen forbindelse til utlandet, sier Eric van Der Sypt til NTB.

- Hørte eksplosjon

Vitner har opplyst om at det skal ha vært tre til fire store eksplosjoner i Verviers, vitner har også fortalt at de hørte lyden av automatrifler i rundt ti minutter.

- Jeg hørte noe som lignet en eksplosjon, etterfulgt av flere skudd, sier en innbygger i området til RTL.

Skytinga skal ha begynt rundt klokka 17.45. Klokka 19 var situasjonen under kontroll, melder RBTF.

Unngikk «et Charlie Hebdo»

En ikke navngitt politikilde sier til lokalavisa La Meuse at man på grunn av denne politiaksjonen «har unngått et belgisk Charlie Hebdo».

Et øyevitne i Verviers forteller til RBTF at en maskert politimann ba ham om å fjerne seg fra stedet.

To øyevitner forteller til henholdsvis La Libre og Le Soir at de så to svartkledde menn i 20-30-årene løpe fra stedet etter en eksplosjon.

Verviers er en liten by med litt over 50 000 innbyggere øst i Belgia, noen få mil fra grensa til Tyskland.

(Dagbladet.no kommer med mer)

Thursday, January 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments