Hevder norskinspirert film dreper maskuliniteten i USA

(Dagbladet): Det er nå fjorten måneder siden Disneys hitfilm «Frozen», eller «Frost» som den het på norsk, hadde premiere på kino.

Animasjonsfilmen er kraftig inspirert av norsk natur og kultur og henter mye av historielinja fra H.C. Andersens eventyr «Snedronningen».

I filmen møter vi ei modig prinsesse som legger ut på en storslått reise for å finne sin søster, som med magiske krefter har laget evig vinter. Den vant Oscar-statuett for beste animasjonsfilm.

Gutter plukker busemenn

Men ikke alle er like fornøyd med suksessfilmen. På Fox News-programmet «Fox & Friends» ble «Frost» kritisert for å være farlig for maskuliniteten i USA, melder nettstedet The Daily Beast

Den konservative nyhetskanalen reagerer nemlig på at det er jenter, ikke gutter, som har hovedrollen i filmen, og at jentene fikser biffen selv, og ikke trenger å bli redda av en staut kar i filmens sluttminutter. 

- Det kalles «Frost»-effekten». Gir filmer som Disneys «Frost» kvinner makt ved å gjøre våre unge gutter om til tullinger, spør ankeret fra studio og viser klipp fra filmen hvor det hevdes at alle menn plukker busemenn i nesa.

For å svare på spørsmålet har lederen i gruppen «Concerned Moms of America» tatt turen inn i Fox’ studio:

Bekymret mor

- Når vi tar med døtrene våre på kino for å se filmer som «Frost» har vi ofte med oss sønnen vår også. Vi vil at de skal vite at de er essensielle, vi vil oppfostre helter, skikkelige mannfolk som blir hos familien sin og blir flotte ektemenn og flotte fedre, sier Penny Young Nance fra foreninga. 

Hun reagerer på at Hollywood generelt, ikke bare Disneys norskinspirerte film «Frost», maler et bilde av menn som dumme, som kun har én ting å gi til en familie: En stødig inntekt.

- Vi behøver ikke gi kvinner makt ved å rive ned mannen. Vi vil bygge opp om maskulinitet, ikke rive ned maskuliniteten, oppsummerer hun. 

- Det hadde vært fint om Hollywood kunne hadde flere mannlige karakterer i slike filmer, medgir programlederen.

Saturday, February 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments