Hevder Finland forrådte Uefa og stemte Blatter inn som president


(Dagbladet): Det som skulle vært et krisemøte om Uefas forhold til Fifa lørdag, skal ifølge Daily Mail ha mye mer på programmet enn hva de europeiske fotballnasjonene skal foreta seg med Sepp Blatter ved Fifa-roret i fire nye år.

Når Uefas 53 medlemmer møtes i Berlin i forkant av Champions League-finalen skal det ifølge avisa være den europeiske splittelsen som er hovedtema.

Og grunnen skal være at inntil 18 av de europeiske landene trosset den uttalte enigheten innad i Uefa om å stemme på Blatters motkandidat, prins Ali Bin Al Hussein, i presidentvalget i Zürich forrige uke.

Den korrupsjonsmistenkte og befengte organisasjonens mangeårige president skal ha fått støtte av blant andre Tyrkia, Kypros, Spania, Frankrike, Russland og en haug andre øst-europeiske land.

I tillegg til Finland.

Det reagerer det finske fotballforbundet kraftig på.

- Det stemmer ikke. Vi stemte med resten av Uefa, akkurat som vi sa vi skulle gjøre i forkant av valget. Jeg vet ikke hvilke kilder Daily Mail har, men vi satt i samme båt som Uefa, sier kommunikasjonssjef i det finske fotballforbundet, Sami Terävä til svenske Expressen.

Terävä vil ikke spekulere i hvem som har lekket det han hevder er falsk informasjon til avisa, men understreker at Daily Mail ikke alltid er den mest etterettelige publikasjonen.

- Jeg pratet med fotballpresident Pertti Ajala og vår generalsekretær og de bekreftet at vi stemte i overensstemmelse med Uefas linje. Jeg stoler mer på presidenten og generalsekretæren vår enn Daily Mail, sier Terävä.

Tuesday, June 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments