Hevder det engelske forbundet blir blandet inn i Fifa-korrupsjonen


(Dagbladet): FBI-etterforskningen av Fifa-korrupsjonen har fått flere enn toppledelsen i den mektige fotballorganisasjonen til å skjelve i buksene.

For faktum er så enkelt at dersom Fifa-sjefene har tatt i mot penger for å stemme på VM-arrangører, må de samme arrangørene og kandidatene ha vært villige til å korrumpere dem.

Den tyske avisa Die Zeit hevder at Tyskland blant annet sendte våpen til Saudi-Arabia for å sikre stemmene som sørget for at tyskerne fikk VM i 2006, og Sør-Afrika er allerede trukket inn i mulig korrupsjon i forbindelse med deres VM fire år seinere.

Spørsmål om tid

Nå skal det altså være britenes tur til å skjelve.

Ifølge søndagsutgaven av Daily Mail skal det engelske fotballforbundet, FA, ha smurt korrupsjonsbefengte Jack Warner fra CONCACAF i to tiår for å sikre seg sluttspill.

Først i forbindelse med forsøket på å få arrangere VM i 2006, så til det feilslåtte forsøket i 2018.

- Jeg vet FBI kommer etter oss, det er bare et spørsmål om tid, sier en ikke navngitt FA-kilde til avisa.

For én ting er at Jack Warner ble behandlet som kongelig av det engelske fotballforbundet hver gang han besøkte dem. Helikopterturer, VIP-billetter til toppkamper i Premier League, private møter med de ekte kongelige, og alt annet som hører med til å bygge såkalte gode relasjoner var en selvfølge.

Mistenkelig lån

Til og med en privatlandskamp mellom et toppet engelsk landslag og Trinidad og Tobago på Trinidad, Jack Warners hjemland, kan kanskje gå klar av korrupsjonsdommen.

Det kan imidlertid neppe et slettet lån til det jamaicanske fotballforbundet og Warners nære presidentvenn der, Horace Burrell, på 135 000 pund, skriver avisa.

Lånet skal ha blitt avskrevet uten at det fremgår av noe regnskap i FA. De eksakte summene FA brukte på såkalte utviklingsprosjekter i Karibien over en femårsperiode i forbindelse med VM-søknaden til 2006 framgår heller ikke detaljert.

USA ønsker å få Jack Warner utlevert for å avhøre ham om Fifa-korrupsjonen.

Sunday, June 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments