Her viser Kim fram det forbudte våpenet verden frykter:Vårt eksisterende missilforsvar er med dette ubrukelig


Nord-Korea meldte i dag, igjennom det statlige nyhetsbyrået KCNA, at de har gjennomført en vellykket missiloppskytning fra en ubåt.

Ifølge kringkasteren overså Kim Jong Un testoppskytungen. Testen «verifiserte og bekreftet at missiloppskytningen fra ubåten oppfylte de seneste militære, vitenskaplige og tekniske kravene», heter det i meldingen.

En sørkoreansk ekspert som har sett fotografier av oppskytningen via nordkoreanske medier, sier til Reuters at de tilsynelatende viser en missil som blir skutt ut i en såkalt «cold launch», som betyr at missilens forbrenningsmotor ikke starter før den er ute av utskytningsrampen.

I strid med FN-sanksjoner

FN-sanksjonene mot Nord-Korea innebærer at de forbys å utvikle eller bruke missilutskytningsteknologi. Dette blåser tydeligvis regimet en lang marsj i.

FN har så langt ikke kommentert den konkrete testoppskytningen, men sier generelt at at testutskyting av missiler i Nord-Korea er i strid med resolusjonene fattet i FNs sikkerhetsråd.

- Vi oppfordrer Nord-Korea til å avstå fra handlinger som øker konfliktnivået i regionen og heller tar konkrete steg mot å oppfylle sine internasjonale forpliktelser sier en representant for det amerikanske utenriksdepartementet til Reuters.

Heller ikke Sør-Korea har kommentert prøveoppskytingen fra offisielt hold.

- Gjør forsvaret ubrukelig

Militærekspert Shin in-kyun, som driver det uavhengige forumet Korea Defense Network, mener det er svært alvorlig for Sør-Koreas forsvar at Nord-Korea nå tilsynelatende har mulighet til å skyte ut missiler fra ubåter.

- Vårt eksisterende missilforsvar er med dette ubrukelig. Våre missilforsvars-systemer er innrettet på å forsvare oss mot angrep fra nord, ikke mot ubåter som kan befinne seg sør for Jeju eller Guam, sier Shin.

Annonseringen av prøveoppskytingen kommer bare dager etter at det ble lagt frem en rapport om at Nord-Korea kan ha satt i gang atomreaktorene på det omstridte atomkraftverket Yongbyon.

Anlegget har mulighet for å anrike uran, og reaktoren har tidligere blitt brukt til å produsere plutonium. Begge materialene kan brukes i atombomber.

- 20 atomstridshoder

I slutten av april skrev Wall Street Journal at Nord-korea allerede kan ha så mange som 20 atomstridshoder, og nok anriket uran til å produsere ytterligere 20 innen utgangen av neste år.

Amerikanske analytikere har så langt vært noe mer konservative i sine anslag, og mener diktaturet disponerer mellom 10 og 16 stridshoder.

Kina har nå advart USA om at deres antakelser er for lave, og at Nord-Korea har en større atomvåpenkapasitet enn tidligere antatt.

Selv om Nord-Korea både har atomstridshodene og utskytningskapasiteten, har de fortsatt ikke demonstrert at de har klart å forminske et atomstridshode til å passe på en missil, eller at de har den bnødvendige teknologien for å kunne styre mkissilen presist mot gitte mål, ifølge eksperter.

Saturday, May 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments