Her studerer landslagssjefen Pep Guardiola

(Dagbladet): Mandag satte Per-Mathias Høgmo seg på flyet i retning Doha sammen med keepertrener Frode Grodås og Jan Åge Fjørtoft.

- Formålet med turen er å studere Bayern München fra innsiden i fire dager. Den tyske mesteren har vinterfri fram til 30. januar. Batteriene lader de på treningsleir i Doha med tre norske landslagsrepresentanter på sidelinja.

Høgmo & co. har fått full tilgang til storklubben og vil hente nye impulser fram til fredag.

- Vi ønsker å hente impulser og innblikk i hvordan en av verdens ledende klubber tenker for tiden, sier Høgmo om formålet med reisen til Dagbladet.

Fjørtoft-kontakter

Det er Jan Åge Fjørtoft som gjennom sitt kontaktnettverk har skaffet Norges landslag en invitasjon. Trioen fløy ned i går ettermiddag. I dag har de fått studert Pep Guardiola under en treningsøkt. I kveld skal de se Bayern spille treningskamp mot et lokalt lag.

- Et av de viktigste målene ved turen var å få møte Matthias Sammer. Vi har sittet og diskutert dagens fotball og i hvilken retning fotballen beveger seg, forteller Høgmo.

Landslagssjefen har ved flere anledninger snakket om hvordan han nøye følger med på utviklingen i moderne fotball. Han er klar på at Bayern er et av ledende laget.

- Bayern framstår som en ledende klubb på dette området, både på og utenfor banen. De er en av de ledende klubbene som setter retningen. Det er en organisert klubb med høy kompetanse rundt laget og en sterk spillerstall.

Bekreftelse

Matthias Sammer vant Bundesliga, Champions League og ble kåret til Europas beste spiller på 90-tallet, som spiller for Borussia Dortmund på 90-tallet. Han trente den samme klubben til ligagull i 2002. Siden 2012 har han vært sportsdirektør i Bayern.

- Han har en lang fartstid innenfor toppfotballen. Han er veldig interessant person å diskutere strømingene i fotballen med. Hvordan vil spillet utvikle seg? Og ikke minst hvordan utvikle kompetanse rundt spillerne.

- Kommer Norges arbeidsmetoder til å endre seg den kommende tiden?

- Nei. Vi jobber kommer til å jobbe videre med vår egen strategi. Vi har fått en bekreftelse på måten vi jobber på. Den bekreftelsen har vært god.

Møter Di Matteo

På telefon fra Doha kan 55-åringen fortelle at han regner med å få et møte med Guardiola før de vender nesen hjemover fredag.

- Det han har prestert med Barcelona og Bayern er det var Jose Mourinho som er i nærheten av resultatmessig. Det som er spennende med Pep er hans tilnærming til treningene

Flere tyske klubber er for tiden i Doha på treningsleir. I morgen skal landslagsledelsen besøke Roberto Di Matteo og hans Schalke 04.

En snau måned etter at han tok over som landslagssjef høsten 2013, avslørte Høgmo at han kom til å ha en base i Tyskland.

- Vi har mange spillere i Tyskland. Det er landet der fotball drives best for tida. Jeg vil følge treningskulturen der. Jeg gleder meg spesielt til å komme til Borussia Dortmund. Jobben de gjør i klubben fascinerer meg, sa Høgmo til Dagbladet den gangen.

28. mars spiller Norge den meget viktige bortekampen mot Kroatia.

Tuesday, January 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments