Her selger han sprit til tenåringer


(Dagbladet) Mannen solgte sprit fra bagasjerommet på en bil i en bakgård i Maridalsveien i Oslo i flere timer lørdag kveld, før politiet tok ham på fersken ved 21.30-tida.

Ifølge øyenvitner Dagbladet har snakket med var flere av kundene mindreårige.

- Han solgte øl, vin og sprit, og sto her i over en time. Flere av de som kjøpte så veldig unge ut, kanskje ned i 13-årsalderen, sier et øyenvitne til Dagbladet.

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Tor Guldbrandsen, bekrefter at de tok en spritselger på fersken like ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

- Bilen ble tauet inn, og vi beslagla en del sprit og øl. Mannen ble ikke pågrepet, men det blir opprettet sak mot ham. Blant kundene var også ungdom, sier Gulbrandsen til Dagbladet

Politiet vet i skrivende stund ikke om alkoholen er smuglervarer.

Ifølge øyenvitner på stedet var det i flere biler som ble benyttet i spritsalget, en BMW, en Mercedes og en Saab. Politiet kunne ikke bekrefte dette i går kveld.

Advarer mot sprit-taxier

Politiet i Oslo har ved flere anledninger de siste årene advart mot såkalte «sprit-taxier», som leverer smuglervarer på bestilling, gjerne til mindreårige kjøpere.

Oslopolitiet har blant annet brukt foreldremøter på ungdomsskolene til å advare foreldre mot sprittaxiene.

– Det er viktig at foreldrene får vite hvor enkelt det er for de unge å skaffe sprit. De må ta en alvorsprat med sine barn om hvor farlig dette er, sa politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua politistasjon i Oslo for to år siden.

Hun viser til at ungdom har vært åpne overfor politiet og vist fram mobiltelefoner hvor det er lagret ett eller flere telefonnummer til sprittaxier.

- Det er et velkjent fenomen blant unge å spre telefonnumrene videre, advarer Persson.

- Godt organisert

Spritsmuglingen inn i Skandinavia og Norge, blant annet fra polen, er i mange tilfeller godt organisert.

Dokumentarprogrammet Insider tok for seg smuglingen i et av sine program i fjor.

Ifølge Insiders beregninger, basert på tollvesenets tall, smugler polske statsborgere omkring tre millioner liter øl og 350 000 liter sprit inn til Norge hvert år.

Bygger om biler

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan mange polske smuglere modifiserer fjæringen på varebiler for at det ikke skal synes at de er fullastet.

I tillegg til å være viktige brikker i internasjonal kriminalitet, er slike ombygde biler spesielt trafikkfarlige.

I april 2013 døde en person og fire persone ble skadd i en massekollisjon ved Liertoppen. En beruset polsk smuger som mistet kontrollen over den overlessede varebilen han kjørte, var skyld i ulykken.

Sunday, May 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments