Her ligger tusenvis av døde fisk i vannet Olaf Tufte skal kjempe om OL-gull neste år


(Dagbladet): Se godt på bildet over. I denne bukta utenfor Brasils hovedstad Rio de Janeiero skal dobbelt olympisk mester i roing Olaf Tufte ro om et tredje OL-gull under sommerlekene til neste år.

Bildet dokumenterer ifølge nyhetsbyrået AP en forholdsvis vanlig hendelse i Guanabara-bukta, hvor bildet er tatt.

Disse bildene ble tatt mandag. I alt skal flere tusen fisk skal ha dødd.

Uenige om årsaken

Kloakk og søppel som blir dumpet i vannet har fått skylda for tidligere massedødsfall i bukta rundt OL-byen Rio de Janeiro. Hva som er årsaken denne gangen, er ikke klart.

Ifølge byens miljømyndigheter skyldes dette massedødsfallet regnet som har forhøyet vannstanden. Det igjen skal ha senket temperaturen i vannet, noe fisken ikke taklet.

Beboere rundt bukta kjøper ikke forklaringen. Tidligere har de flere ganger demonstrert mot det urene og kloakkfylte vannet.

Det var før helgen flere og flere fisk døde og steg opp til vannoverflaten. Mandag ble ifølge AP lukten utålelig for naboer i området, og opprydningen begynte.

Lovet å rydde opp

Rundt Guanabara-bukta bor det ifølge The Washington Post åtte millioner mennesker, fra i alt 15 byer, deriblant Rio de Janeiro.

For å få sommer-OL til Brasil og Rio de Janeiro måtte landets myndigheter love å redusere forurensningen i bukta med 80 prosent.

I bukta skal også seilingen foregå.

I januar i år sa imidlertid myndighetene at de ikke kommer til å nå målet, uten å spesifisere hvorfor eller hvor mye de klarer å rense vannet, ifølge avisa.

Det er dermed liten grunn til å tro at slike hendelser kommer til å stoppe før Olaf Tufte tar åretakene han håper skal resultere i en ny OL-medalje rundt halsen hans.

Tuesday, April 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments