Her kommer hun til kort, dessverre


Signe Aaborstad fra Spydeberg (Team Espen) synger Emilie Nicolas’  «Pstereo»
Emilie Nicolas kom fra ingenting og sjarmerte hele Norge i senk med denne omskrivningen av en gammel DumDum Boys-traver. Signe har noe av den samme varmen som Nicolas formidler så fint. Den største forskjellen er at der Nicolas er myk og nesten jazza i fraseringene sine, er Signe litt hardere i sin omgang med ordene. Men det funker, selv om hun har kanskje litt for store sko å fylle her.  Skal du vinne på å ta en sånn låt må du ha overskudd nok til å gjøre den til din egen.

Øyvind Boye Løvold fra Oslo (Team Hanne) synger Andrew Lloyd Webbers «Pie Jesu»
Skolerte sangere har lett for å bli revet med og ville for mye i konkurranser som dette. Om Øyvind har en fortid i Sølvguttene, vet jeg ikke – men når han drar på med falsetten sin, matcher han tonehøydene til de unge sangspirene. Det er lov å være voldsom når låten krever det, og her balanserer Øyvind stemmen og dynamikken perfekt. Men teknisk presisjon og stort register gjør deg ikke nødvendigvis til stjerne. Skal man ta særpreg med i betraktningen, så kan det fort bli dødt løp mellom Signe og Øyvind i duellen.

Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg (Team Hanne) synger Demi Lovato «Lightweight»
Ulrikke har vist seg som en strålende entertainer, men mangler litt på det stemmemessige. Hun blir litt for tradisjonell for sitt eget beste. Og denne låten blir hakket for traust til å gjøre inntrykk. Hun synger fint og kontrollert, men blir liksom aldri noe mer enn det. I konkurranse med mange andre rutinerte sangere må man by på noe ekstra for å albue seg gjennom. Her kommer Ulrikke til kort, dessverre.

Filip Jensen fra Kristiansand (Team Yosef) synger Seynabo Seys «Younger»
Det er ingen tvil om at Filip er den store popsangeren av årets mannlige deltakere. Kygo har gjort Seinabo Sey-hiten til sin, nå legger Filip sin veldreide tolkning i bordet. Han har en utrolig fin klang i stemmen som gjør hans lette r’n'b-lek til en fryd å høre på. I tillegg har han bøtter med sjarm og formidlingstalent.

Marianne Engebretsen fra Stavanger (Team Yosef) synger Nico &Vinz’ «Am I Wrong»
Og her har man Filips motpart. Marianne er har også den klassiske pop-klangen intakt og  hun har det åpenbart moro på scenen. Stavangerjenta gjør så absolutt ikke skam på Nico & Vinz’ store Amerika-eventyr, selv om hun ikke er fullt så løs i snippen og vokalt overbevisende som forgjengeren. Det blir uansett pirk i denne sammenhengen, men nå er det en gang sånn at marginene er små så tett opp mot finalen.

Nicoline Berg Kaasin fra Bærum (Team Sondre) synger Jessie Js «Masterpiece»  
Bærumssangeren Nicoline har gått en god skole. Stemmen er velrundet og elastisk, kontrollert og dynamisk. Da hjelper det også at hun har god smak og  gjør fine valg underveis. Det er egentlig vanskelig å finne noe å sette fingeren på. Nicoline er bunnsolid, rett og slett. Det er nesten som man venter på at hun skal trå feil for å finne noe å trekke på, men det skjer ikke.

Kaja Søgård fra Grimstad (Team Sondre) synger Rihanna, Kanye og Paul Ms «FourFiveSeconds»
Kaja er en aldri så liten outsider i dette heatet. Hun har en kledelig knekk i stemmen som gir henne originalitet og drar henne litt unna de andre sangerne i konkurransen. Hun synger seg også fint gjennom låta uten nevneverdige skjær i sjøen. Når alt det er sagt, så savner man noe som griper deg. Det kan være at låtvalget som ikke er optimalt. Det er sjelfullt og fint, men det skjer ikke så mye. Det blir aldri magisk, og man trenger litt magi på tampen av en sangkonkurranse.

Yvonne Nordvik Sivertsen fra Bergen (Team Espen) synger Sara Bareilles «Gravity»
Slik skal balladesang løses. Yvonne har en tilstedeværelse og naturlig utstråling som bare kan komme naturlig. Det er en varme i både stemme og formidling som umiddelbart tar grep om lytteren. Selv om hun har tekniske problemer, ror hun seg uproblematisk i havn. Der har du et lite gufs av øyeblikksmagi.

Friday, May 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments