Her gjør prinsen en dobbeltabbe

Tirsdag denne uka var det duket for storslått militærparade i den belgiske hovedstaden Brussel, i anledning landets nasjonaldag.

Blant de rojale tilskuerne var selvfølgelig kong Philippe (55) og dronning Mathilde (42), og deres fire barn kronprinsesse Elisabeth (14), prins Gabriel (12), prins Emmanuel (10) og prinsesse Eleonore (7).

I tillegg var øvrige medlemmer av kongefamilien med på festlighetene.

Men det var ikke alle som så ut til å engasjere seg like mye under den tradisjonsrike militærparaden.

Sovnet i stolen

Kong Philippes lillebror prins Laurent (51) presterte nemlig både å ta en telefon, og å sovne på podiet, foran tusenvis av belgiere som fulgte paraden både live og via TV-skjermen.

51-åringens kone, prinsesse Claire (41), prøvde så godt hun kunne å dekke over ektemannens fadeser ved å holde praten i gang med de andre familiemedlemmene.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forklarer til Dagbladet at prins Laurent er en «ganske sekundær person» ved denne seremonien, og ser komisk på episoden.

- Samtidig burde Laurent som den belgiske kongefamiliens «enfant terrible» for lengst ha lært at pressen følger nettopp ham med argusøyne.

- Jeg synes det er langt verre når en mobil ringer hørbart under for eksempel en kongelig begravelse eller barnedåp, som vi faktisk har sett et par eksempler på – blant annet med prins Henrik av Danmark, legger Totland til.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang prinsen har vekket oppsikt i kongelig sammenheng.

Under fyrstebryllupet i Monaco sommeren 2011 gikk Laurent i bakken foran det store pressekorpset og den entusiastiske folkemassen, da han gikk opp den røde løperen inn til bryllupet.

Det var også flere som reagerte da prinsen viste tommel opp under eks-dronning Fabiolas begravelse i Brussel i desember i fjor.

I ettertid har det imidlertid kommet for en dag at det var en helt spesiell grunn til hans noe uortodokse oppførsel.

Tommel opp

Hans datter Louise (11) hadde nemlig lest fra skriften under seremonien, og da datteren var ferdig ga han henne altså tommelen opp.

I mars i fjor havnet prinsen i koma, etter å ha pådratt seg lungebetennelse, men det var flere som spekulerte i om sykehusinnleggelsen egentlig skyltes depresjon.

51-åringen har militærutdannelse, men er svært opptatt av dyr og miljø, og driver en egen stiftelse som jobber for utrydningstruede dyr.

Thursday, July 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments