Her er terroristenes største tabber

(Dagbladet): Fransk politi har satt i gang en massiv jakt på brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32), som er siktet etter terroraksjonen mot det satiriske bladet Charlie Hebdo.

Tolv personer ble skutt og drept og Kouachi-brødrene er hovedmistenkte.

Tabbene

Politiet var raskt på sporet av de siktede terrorbrødrene. Mye av grunnen til at terrorbrødrene ble sirklet inn som hovedmistenkte, er tabbene som ble gjort i etterkant av de grufulle drapene.

Da franske politistyrker fant fluktbilen, en svart Citroën, i utkanten av Pantin, nord for Paris, skal eldstebror Kouchi ha glemt igjen id-kortet sitt i bilen.

Bilder av det som angivelig skal være det gjenglemte id-kortet er spredt rundt på internett. Det er rimelig å anta at dette var en av grunnene til at syv personer, som trolig er i nær kjenskap til disse brødrene, ble pågrepet.

Mistet sko

Det ble også etterlatt flere spor fra terroristene. Idet de maskerte gjerningsmennene skulle flykte fra stedet, mistet en av gjerningsmennene den ene skoa si.

Dette har sikret politiet viktige bevis ved en eventuell pågripelse. Over 80 000 politifolk over hele Frankrike er nå mobilisert i jakten på brødrene, som ifølge flere franske medier skal ha vært sett på en bensinstasjon nord i Frankrike i dag, hvor de skal ha stjålet mat og bensin.

Flere pågrepet

Én 18-åring, som omtales som mistenkt er også pågrepet, det samme er sju andre personer, som ifølge flere franske medier ble pågrepet i natt.

Det er foreløpig usikkert hvilken rolle 18-åringene, og de syv pågrepne personene hadde før, under og etter skyteepisoden.

18-åringen meldte seg angivelig da han så navnet sitt i sosiale medier over personer som var siktet.

Arrestert i 2005

Cherif Kouachi er god kjent for fransk politi fra tidligere. Han ble arrestert i 2005, da han skulle reise til Irak, og ble siktet for å ha rekruttert et titalls personer til å reise for å kjempe med al-Qaida i Irak, skriver Metronews.

Under rettssaken mot ham i 2008 kom det fram at han drømte om å angripe jødiske mål i Frankrike, skriver New York Times.

Begge brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i et fosterhjem i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, ifølge den franske avisa Libération. De skal ha hatt en sekulær oppvekst.

Said flyttet først til den franske hovedstaden, ifølge avisa, mens Chérif skal han ha jobbet som treningsinstruktør i Rennes før han flyttet etter. I Paris skal de ha bodd sammen med en muslimsk konvertitt.

Da Chérif Kaouachi ble arrestert i 2005 var det ifølge New York Times relatert til etterforskningen av Farid Benyettou, en da 26 år gammel mann som forsøkte å rekruttere unge menn til å dra til Syria og videre til Irak for å kjempe for al-Qaida, og som i taler rettferdiggjorde selvmordsbombing.

Thursday, January 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments