Her er superteamet som hjelper «Fotballfrue»

(Dagbladet): Norges største blogger står midt i stormen. Caroline Berg Eriksen har den siste tiden blitt rammet av avsløringer av at hun manipulerer bilder for å framstå tynnere, og at ektemannen skriver kommentarer på hennes blogg med falskt navn.

Rundt seg har Eriksen sterke støttespillere og et svært profesjonelt team.

Hun er tilknyttet managementbyrået Friendly, som eies av den erfarne kjendismanageren Peter Peters og motebloggeren Camilla Pihl.

Han har tidligere jobbet for både Aylar Lie, Charlotte Thorstvedt og Triana Iglesias og vært «X Factor»-dommer, men er kanskje aller mest kjent som Madcons mangeårige manager. Peters har også drevet eget plateselskap sammen med Madcon-gutta og rapperen Vinni. Camilla Pihl er selv moteblogger og har vunnet flere bloggpriser på Vixen Awards og Costume Awards.

Caroline Berg Eriksen tilknyttet seg disse tidligere i høst før hun skiftet navn på bloggen sin fra «Fotballfrue» til «Caroline Berg Eriksen».

Kjent pr-mann

Via Friendly er pr-rådgiveren Magnus Rønningen hyret inn.

- Jeg håndterer PR for Friendly Entertainment. Caroline er signet til Friendly, bekrefter Rønningen overfor Dagbladet.

Han kommenterer ikke saken ytterligere. 

Han er kjent som kjendisjournalisten som flyttet til Los Angeles for å slå seg opp som partyfikser, grunnla gratismagasinet Massiv og fikk voldsom oppmerksomhet blant annet for et meget åpenhjertig intervju med Ari Behn – som han også har vært klesmodell sammen med – og senere som redaktør av det nå nedlagte mannebladet Alfa.

I Alfa sto Rønningen blant annet bak den kontroversielle reportasjen der bladet hjalp narkotikadømte Stina Brendemo Hagen og hennes sønn å rømme fra fengsel i Bolivia.

På Eriksens team finnes også landets høyest profilerte advokat, John Christian Elden. Han bekrefter overfor Dagbladet at han bistår bloggeren, og har gjort det det siste året.

Ifølge omdømmeekspert Trond Blindheim har Eriksen gjort kloke valg av medhjelpere.

- Alle artister som når et visst nivå trenger et apparat som kan ta seg av administrasjon og løfte dem fram mens de selv konsentrerer seg om sitt. Og det Caroline Berg Eriksen driver med, er en form for artisteri, sier Blindheim.

- Bør legge seg flat

- Rønningen har vist seg som en med god impact. Han er grundig, opptatt av massekultur og i rett alder. Jeg kan knapt tenke meg noen som passer bedre til å være pr-rådgiver for en blogger med Eriksens målgruppe, sier Blindheim.

- Elden har på sin side klippekort i mediene, har mange kjendiser blant sine klienter og er åpenbart en dyktig person, sier han.

Høyskolelektor Cecilie Staude ved BI tviler imidlertid på at profilerte mediefolk og advokater kan hjelpe Caroline Berg Eriksen ut av omdømmekrisa.

– Med mindre det er elementer i denne historien jeg ikke kjenner til, har jeg vanskelig for å se hvordan rådgivere kan få henne ut av krisa. Falske kommentarer og manipulering av bilder har skapt reaksjoner blant leserne hennes, og antakelig også hos annonsørene. Det tror jeg hun vil merke i fortsettelsen, sier Staude.

- Bør legge seg flat

Siden avsløringen om bildemanipulasjonen kom i romjula unngikk Eriksen å la seg intervjue eller gi uttalelser til pressen – fram til i helga. I et intervju på åtte sider i Dagens Næringsliv snakker toppbloggeren ut om avsløringene, der hun medgir at hun «bare går og venter på å knekke helt sammen».

Tidligere har hun kategorisk kommentert oppstyret gjennom egne blogginnlegg.

Blindheim mener det totalt sett er en fornuftig vurdering, sett fra hennes ståsted, å snakke for seg på bloggen. At hun nå har latt seg intervjue av DN tror han har lite å si for situasjonen.

- Det spiller liten rolle hva hun sier i saken, det er tross alt bloggen som er produktet hennes. Alt handler om å trekke til seg flere lesere og annonsører, sier omdømmekesperten.

Cecilie Staude er enig.

- Caroline Berg Eriksen håndtering av situasjonen er avgjørende for inntrykket lesere og annonsører sitter igjen med. At hun nå har sagt at hun er sliten og lei seg, er vel og bra, men jeg betviler at hun med dette får aksept for at det hun har gjort er greit.

- For å gjenvinne tilliten vil det beste være å legge seg fullstendig flat, legger hun til.

Advokat John Christian Elden vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet på nåværende tidspunkt.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen og mannen Lars Kristian Eriksen. Heller ikke via kontaktperson Magnus Rønningen. Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i manager Peter Peters som for tida er på ferie.

Tuesday, January 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments