Her er en av verdens rikeste menn på ferie i Norge


(Dagbladet): En av verdens aller rikeste menn – skaperen av Asias svar på Ebay – benyttet helga til å reise til Vestlandet.

Alibaba-gründer Jack Ma ble observert i Ålesund sammen med et stort reisefølge, blant annet den kinesiske filmstjernen Vicki Zhao.

Det bekrefter reiseguiden Michael Chen overfor Dagbladet.

- Jeg ble av reisebyrået sendt til Ålesund for å ta imot noen kinesere torsdag morgenen. Jeg var ikke klar over hvem som skulle komme, og fikk sjokk da jeg så Jack Ma, sier Chen.

Besøkte Geiranger

Sammen med familien og livvakter var en av verdens rikeste personer på ferie i Norge. Den styrtrike kineseren har en formue på svimlende 184 milliarder kroner, ifølge Forbes.

- Jeg er litt usikker på hvorfor han kom til Ålesund og Geiranger. Mest sannsynlig er det et reisebyrå i Kina som har anbefalt stedet. Geirangerfjorden er jo verdens vakreste fjord, forteller Chen.

Han guidet det eksklusive reisefølget gjennom Geirangerfjorden, men tok dem også med til fugleøya Runde på Sunnmøre. Fuglefjellet på øya er det sørligste i Norge, og det mest artsrike sjøfuglstedet i Skandinavia.

- Han var en veldig hyggelig og sympatisk mann. Han hadde mange spørsmål om Ålesund, og virket å storkose seg sammen med resten av familien. De elsket den norske sjømaten, og spiste masse god laks.

Turen til Norge ble avsluttet på kinarestauranten Long Cheng i går formiddag. Dagbladet erfarer at turen til Norge var en del av Mas Europa-turne, hvor han har feriert de siste ukene.

Kinas største internettselskap

Jack Ma er en tidligere engelsklærer som fram til i fjor var Asias rikeste mann. Han er verdens 33. rikeste person, og Kinas 2. rikeste, etter mannen med det passende navnet Li Ka-shing foran seg.

Han er sjef for Kinas største internettselskap som ble etablert i Hangzhou i 1999. Selskapet blir ofte omtalt som den kinesiske versjonen av eBay, men totalt håndterer selskapet flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen.

I tillegg har Ma eierandeler i de fleste av selskapets underselskaper. Han eier blant annet 48,5 prosent av selskapet som opererer Aliplay, som administerer betalingsløsningene til Alibaba.

I 2013 omsatte selskapet for nesten 250 milliarder dollar, og i 2014 ble de verdsatt til 155 milliarder dollar.

I et intervju med CNBC har Ma tidligere sagt at han likevel ikke er fornøyd med å være så rik.

- Folk sier til meg at «Jack, det er bra å være rik». Ja, det er bra, men ikke når du er den rikeste mannen i Kina. Når du er rikest er det en stor plage, fordi alle omringer deg og ber om penger, forteller Ma.

Sunday, July 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments