Her destruerer Putin enorme mengder importert ost og tomater


(Dagbladet): – Når de nå ødelegger mat, hva er det neste? Det virker som at våre myndigheter ikke bryr seg om folket, sier Olga Saveleva til BBC.

Stadig flere russere mener at myndighetene ikke tar innover seg hvilke konsekvenser importforbudet får for det russiske folket, og Saveleva har nå startet en underskriftskampanje mot embargoen:

«Sanksjonene har ført til en stor vekst i matvareprisene i Russland. Russiske pensjonister, veteraner, storfamilier, uføre og andre trengende er blitt tvunget til å begrense sin diet, på grensen til sult», står det i underskriftskampanjen som er lagt ut på change.org.

Ifølge Reuters så har mer 285 000 så langt skrevet under på kravet om at Putin må gi mat til folk i nød.

Innførte importforbud

Det var i fjor sommer Vladimir Putin innførte importforbudet på fisk, frukt, grønnsaker, kjøtt og melkeprodukter fra Norge, USA, EU, Australia og Canada.

Produktene storfekjøtt, fersk og frossent, svin, ferskt og frossent, fjærkre, ferskt og frossent, saltet kjøtt, røkt kjøtt, fisk og fiskeprodukter, melk og melkeprodukter og grønnsaker er alle spesifisert i dekretet som ble undertegnet statsminister Dmitrij Medvedev.

Forbudet var en reaksjon på de vestlige sanksjonene mot Russland som ble innført i fjor på grunn av Russlands rolle i krigføringen i Ukraina.

Ifølge Reuters har matvareprisene økt med over 20 prosent som følge av importforbudet.

Vurderer mobile «matkrematorier»

Torsdag hev Putin enda mer bensin på bålet, da han underskrev et dekret som beordret at den importerte maten skulle ødelegges.

Russiske medier melder at jordbruksdepartementet har vurdert å kjøpte inn mobile «matkrematorier» som skal øke tempoet på destrueringen.

Jordbruksminister Alexander Tkachev avslo å kommentere dette overfor Reuters onsdag.

Olga Saveleva, som startet underskriftskampanjen, mener russere blir dyttet ut i fattigdom på grunn av Putins politikk.

- En pensjonist skrev følgende til meg: «Jeg kan ikke spise, jeg kan ikke kjøpe det ene eller det andre, så hvis de skal ødelegge maten kan de heller ta det med hjem til meg. Jeg kan spise det!»

Sunday, August 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments