Her ankommer han Italia i flyktningbåt. Én måned etter skal han ha hjulpet terrorister som drepte 21 mennesker


(Dagbladet): Italiensk politi arrestert i går marrokaneren Abdel Majid Touil.

Mannen er mistenkt for å ha deltatt under terrorangrepet på Bardo-museet i Tunisia 18. mars i år, der 21 mennesker ble drept.

Tunisiske myndigheter etterlyste mannen internasjonalt for overlagt drap, kidnapping og terrorhandlinger, og han ble i går pågrepet av antiterrorpolitiet i byen Gaggiano nord i Italia.

På flyktningbåt

Ifølge The Guardian hadde mannen tatt seg inn i Italia før angrepet i Tunisias hovedstad, Tunis.

I februar skal han ha tatt seg inn i landet ulovlig på en flyktning med 90 andre.

Nye bilder sluppet i dag, viser det som skal være terroristen i det han ankommer Porto Empedocle på Sicilia. Bildet er datert 17. februar i år, og på bildene ser vi 22-åringen vise seierstegn med fingrene og smile.

Han fikk imidlertid en utkastelsesordre da han ankom Italia, men italiensk politi har ikke spesifisert r om han ble utvist fra landet eller hvor han eventuelt hadde reist.

Bakgrunnen for pågripelsen av Touil i går skal ha vært at hans mor meldte passet hans som savnet. Han skal ha bodd med sin mor og to eldre brødre i den norditalienske byen da han ble pågrepet.

Ifølge BBC er en tunisisk kilde blitt sitert på at Touil deltok i angrepet indirekte, og hans rolle i selve angrepet – eller om han var i Italia da det skjedde – er fortsatt ikke klart.

Terrorcelle

Hele 23 personer – alle tunisiere – ble pågrepet i etterkant av terrorangrepet, opplyste innenriksminister Najem Gharsalli, og mente da at de hadde brutt mesteparten av terrorcellen.

Under selve angrepet skal det ha vært to væpnede menn som stormet museet, disse ble skutt av styrker på stedet

Innnenriksminister Gharsalli fortalte tidligere at to marokkanere og en algerier har kommet seg unna.

Angrepet på museet ble ifølge Gharalli arrangert av en algerisk jihadist ved navn Lokmane Abou Sakhr. Han er en av lederne av den al-Qaida-tilknyttede cellen som har vært aktiv i grenseområdet mellom Tunisia og Algerie.

Tidligere har imidlertid al-Qaidas rival, Den islamske staten, påtatt seg ansvaret for angrepet. Gharsalli sier de ikke kan fastslå hvem som sto bak, men at det var bånd til den tunisisk-algeriske cellen. Terrorangrepet mot Brado-museet er et av de verste angrepene noensinne i det nordafrikanske landet.

Thursday, May 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments