Hele verden hyller «Madrid-Martin». Behandles som en verdensnyhet

(Dagbladet): Noen få minutter etter midnatt ble det klart at Martin Ødegaard er klar for Real Madrid. 16-åringen reiser til Madrid på torsdag, og vil etter planen bli presentert med den hvite drakten klokka 13.30.

Både reaksjoner og gratulasjoner har tikket inn på løpende bånd etter at overgangen ble kjent.

Et spennende valg

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er fornøyd med valget Ødegaard har tatt.

- Jeg synes dette er et meget spennende valg. Martin kommer nå til en topp profesjonell klubb, som vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre. Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller, sier Høgmo til fotball.no.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier til samme nettsted at han tror Ødegaard har det som skal til for å lykkes i en av verdens aller største klubber.

- Martin har ferdigheter, fotballforståelse og ikke minst personligheten som skal til for å lykkes. Martin har gjort en grundig research, noe som jeg har støttet. Nå kommer han til en klubb som har lagt mye i for at de vil ha han, og det gjør at de vil tilrettelegge maksimalt for han, sier Semb.

Vekker oppsikt

Men det er ikke bare her hjemme på berget at Martin Ødegaard er et navn som vekker interesse. Den internasjonale pressen sparer heller ikke på superlativene når de skal beskrive overgangen.

Både engelske Daily Mail og The Guardian skriver at Ødegaard fikk sin Tippeliga-debut allerede som 15-åring og at «playmakerens veslevoksne talent har tiltrukketet seg oppmerksomhet fra andre toppklubber som Barcelona og Bayern Munchen».

Nyhetsbyrået AFP skriver at Real Madrid har «vunnet den harde kampen om 16-åringens signatur» og at det er ventet at «det venstrebeinte stortalentet vil spille under Zinedine Zidane på Real Madrids b-lag, Castilla».

Den spanske sportsavisa AS forventer at Ødegaard signerer en seksårsavtale med Real Madrid, og at Strømsgodset vil få omlag tre millioner euro (26,5 millioner kroner) for ham.

Thursday, January 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments