- Har KrF og Venstre forstått hva de har signert på?

Regjeringspartiene Høyre og Frp ble onsdag enige med støttepartiene Venstre og KrF om en ny avtale for asyl- og innvandringsfeltet. Dette er hovedpunktene.

Skal vurderes på nytt
• Barn som er uttransportert mellom 1. juli 2014 og 18. mars 2015 — datoen for instruks som sikrer at lengeværende barn får ny vurdering — og som har oppholdt seg i Norge i mer enn fire år, skal få sine saker behandlet på nytt. Dette gjelder dem som ikke har fått prøvd sin sak etter de nye reglene fra desember 2014. Anmodningen om å få omgjort avgjørelsen må fremmes fra utlandet.

• Utlendingsnemnda (UNE) skal sammen med frivillige organisasjoner forsøke å ta direkte kontakt med de familiene det gjelder.

Internering av barn
• Internering av barn skal bare skje i forbindelse med tvangsretur eller etter andre hjemler i utlendingsloven. Politiets utlendingsenhet (PU) skal unngå i det lengste at barn oppholder seg på utlendingsinternatet. Dersom foreldre med barn blir fengslet etter utlendingsloven, skal barnevernet kontaktes i alle saker hvor oppholdet er over 24 timer.

Familiegjenforening
• Utlendingsloven endres for å forhindre gjentatt familieinnvandring basert på flerkoneri.

• Frist for fremsettelse av krav om familiegjenforening uten underholdskrav endres til seks måneder etter oppholdstillatelsen er gitt. I dag er fristen tolv måneder.

Vurdering av beskyttelsesbehov
Utlendingsdirektoratet får midler for vurdering av beskyttelsesbehovet i saker der grunnlaget for opphold kan ha falt bort som følge av politiske, sosiale eller humanitære forbedringer i hjemlandet.

Flyktninger på hjemreise
• Flyktninger som drar på besøk til hjemlandet, kan få tilbakekalt oppholdstillatelsen.

Slik skal avtalen følges opp
• Hver fjerde til sjette uke skal Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide møte justisminister Anders Anundsen (Frp) for å følge opp samarbeidsavtalen.

Thursday, April 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments